Antena 3 CNN Actualitate Sorin Cîmpeanu, anunț important despre examenele naționale. Decizia a fost luată după multiple consultări

Sorin Cîmpeanu, anunț important despre examenele naționale. Decizia a fost luată după multiple consultări

Noul ministru al Educației a declarat că examenele naționale din acest an se vor derula la datele la care sunt planificate, cu prezența fizică. Decizia a fost luată după consultări cu reprezentanţii elevilor, profesorilor şi părinţilor.

Sorin Cîmpeanu, anunț important despre examenele naționale. Decizia a fost luată după multiple consultări
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    12 Ian 2021   •   09:00

„Cu toţii au solicitat şi împreună am agreat că vom face tot posibilul ca examenele naţionale să se deruleze predictibil, la datele la care sunt planificate. Am stabilit ca examenele naţionale să se deruleze cu prezenţă fizică, pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Având deja două puncte fixe, este foarte posibil să fim nevoiţi să cedăm într-o altă parte, pentru că, dacă n-am ceda în nicio parte, ar fi ca şi cum am avea un an normal, în care nimic nu s-a întâmplat. Lucru în mod evident fals”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a mai precizat faptul că tematica de examen va fi adaptată cu realitățile acestui an școlar, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Tematica de examen va fi stabilită, adaptată, corelată cu realităţile acestui an. Nu are niciun sens să negăm faptul că în educaţie au fost pierderi”, a mai spus Sorin Cîmpeanu, potrivit Libertatea

„Important este să identificăm corect acele pierderi. Important este să planificăm o tematică adecvată modului în care elevii au asimilat, şi nu modului în care profesorii au predat, pentru că de multe ori profesorii au predat, însă, fără să fie vina lor, au predat în faţa unor ecrane negre, deci nu avem un feedback, nu avem un raport real asupra a ceea ce au asimilat elevii. Această teamatică de examen va trebui să fie adaptată, nu este deloc simplu, dar vom face acest lucru, la ceea ce au asimilat elevii”, a susţinut Sorin Cîmpeanu.

 

×
Subiecte în articol: examene naționale
Parteneri
Horoscop 29 mai 2023. Gemenii au o idee de milioane
x close