Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere: Afaceri cu iz bisericesc. Cum au ajuns milionarii din România să-și ridice palate pe malul Lacului Snagov

Exces de putere: Afaceri cu iz bisericesc. Cum au ajuns milionarii din România să-și ridice palate pe malul Lacului Snagov

Exces de putere: Afaceri cu iz bisericesc. Cum au ajuns milionarii din România să-și ridice palate pe malul Lacului Snagov
Sursa foto: Foto captura Antena 3
08 Sep 2017   •   21:56

Oana Zamfir și Adrian Ursu au prezentat, la Exces de putere, de la Antena 3, cum au ajuns milionarii din România să pună mâna pe o bucată impresionantă de teren de la Lacul Snagov, mai exact pe un cimitir.

Este vorba de un teren pe care părintele Zaharia, de la Biserica din Ghermăneşti, l-a concesionat pe o perioadă de 70 de ani, pentru un dolar metrul pătrat PE AN.

Părintele Zaharia a crezut că dă lovitura băgându-și în casă pe cei în bucunarele cărora banii, ochiul dracului, erau doldora. Oamenii de afaceri care i-au trecut pragul, cu trimitere și binecuvântare de la Mitropolie, erau numai buni să facă ceea ce cetățenii din Ghermănești nu aveau bani să facă: aleile din cimitir, clopotniță nouă și alte lucrări de reabilitare. Așa că părintele a fost mulțumit.

Între cimitir și lac, și părintele și-a construit o vilă imensă. Acum doar văduva lui Zaharia Răducan mai locuiește acolo.

Printre milionarii care și-au construit palate pe terenul cu pricina se numără fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu, fostul ministru de Interne Cristi David și fostul preşedinte al Camerei de Comerţ a României, Mihail Vlasov.

Vezi o anchetă marca „Exces de putere

 

 

×
Subiecte în articol: Exces de putere Oana Zamfir
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close