Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere: Ce păţesc cei cu naşul pe buze. Prieteniile preşedintelui Băsescu cu Florian Anghelescu şi Dorin Iacob

Exces de putere: Ce păţesc cei cu naşul pe buze. Prieteniile preşedintelui Băsescu cu Florian Anghelescu şi Dorin Iacob

Exces de putere: Ce păţesc cei cu naşul pe buze. Prieteniile preşedintelui Băsescu cu Florian Anghelescu şi Dorin Iacob
Sursa foto: Foto: Antena 3
19 Ian 2013   •   20:07

Oana Stancu a prezentat în ediţia de sâmbătă seară a emisiunii "Exces de putere" ce s-a întâmplat cu doi dintre oamenii de bază din anturajul preşedintelui Traian Băsescu: Florian Anghelescu şi Dorin Iacob.

Relaţia dintre Florian Anghelescu şi Traian Băsescu debutează, potrivit presei, în momentul de după alegerile prezidenţiale din 2004, alegeri pe care Băsescu le-a câştigat şi unde Anghelescu,  producătorul ţigaretelor cu acelaşi nume, a apărut în poza de grup a învingătorilor, în calitate de sponsor al Partidului Democrat.

Ulterior, soţia sa, Stana Anghelescu, a fost luată la Cotroceni de către noul preşedinte al României, Traian Băsescu, care a numit-o consilier de stat.

La un moment dat, aceasta a încercat să intervină într-un dosar de evaziune fiscală deschis pe numele soţului ei, Florian Anghelescu. Încercarea femeii a fost soldată cu eşec. Florian Anghelescu s-a sinucis iar femeia a vândut tot ce deţinea şi a plecat din România.

Dorin Iacob a fost o vreme un soi de secretar personal al lui Traian Băsescu. Nelipsit în Modrogan, dar şi în primărie, dacă cineva voia să ştie programul lui Băsescu, Dorin Iacob era răspunsul.

După căştigarea alegerilor, acesta era văzut drept consilier prezidenţial sau chiar şef al SRI. Era nelipsit de la Cotroceni, iar influenţa sa mergea pănă intr-acolo încât să i se atribuie pregătirea vizitei şefului statului în Republica Moldova.

Băsescu avea însă să îi dea un semnal, prin intermediul presei, în urma căruia Iacob a dispărut de pe scena politică: "Sunt unele personaje care vor să pară a fi foarte implicate cumva. Un personaj se numeşte Dorin Iacob, care pe toate drumurile spune că este consilierul preşedintelui, ceea ce nu este adevărat."


×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close