Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere. Cifra care îi explodează în față lui Kovesi

Exces de putere. Cifra care îi explodează în față lui Kovesi

Exces de putere. Cifra care îi explodează în față lui Kovesi
Sursa foto: sursa foto: captura Antena 3/ Agerpres
09 Mar 2018   •   23:54

Aproximativ un miliard de euro trebuie să intre în bugetul statului în urma investigaţiilor DNA, a declarat marţi procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Ea arătat, în cadrul unei conferinţe privind recuperarea prejudiciilor produse în dosare în care s-au pronunţat hotărâri definitive, că faptul că banii nu intră efectiv în bugetul statului nu ţine de legislaţie, ci de modul în care se ţine cont de hotărârile judecătoreşti, care trebuie respectate, potrivit Agerpres.

Oana Zamfir a prezentat, vineri, la Exces de putere, date care arată o altă perspectivă asupra banilor pe care statul ar fi trebuit să-i recupereze, de fapt.

"Cifra care-i explodează în față lui Kovesi: 3 miliarde de euro este totalul prejudiciilor din sesizările pe care ANAF le-a trimis organelor de cercetare penală. Mai exat 2.610 sesizări au fost transmise către DNA de Fisc, în perioada 2013-2017", a spus Oana Zamfir.

Soluționările au fost însă modeste: 606 cauze pentru care au fost emise 120 de rechizitorii/ acorduri de recunoaștere a vinovăției și 486 de ordonanțe de clasare, arată documentul ANAF, intrat în posesia Antena 3.

 

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close