Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere. Condamnarea lui Traian Băsescu ar fi inevitabilă în acest caz!

Exces de putere. Condamnarea lui Traian Băsescu ar fi inevitabilă în acest caz!

Exces de putere. Condamnarea lui Traian Băsescu ar fi inevitabilă în acest caz!
de S.T.    |    20 Sep 2019   •   21:39

Curtea de Apel Bucureşti a admis vineri acţiunea CNSAS şi a decis că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă.

Decizia nu e definitivă.

La ultimul termen al procesului din 5 septembrie, Traian Băsescu a declarat că nu a fost colaborator al fostei Securităţi.

„Dacă rămâne definitivă sentința dată de Curtea de Apel București evident că Parchetul este obligat imediat să se autosesizeze pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals pentru că după ce ar fi falsificat documentul l-a și depus pe canalele oficiale pentru a putea accede în funcțiile la care a candidat și pe care le-a ocupat. Condamnarea ar fi inevitabilă”, a spus Răzvan Savaliuc, vineri seară, la Antena 3.

Vă amintim că Traian Băsescu a completat, începând cu anul 2004, declaraţii pe propria răspundere că nu a colaborat cu Securitatea, fapt ce intră sub incidenţa infracţunii de fals în declaraţii şi uz de fals.

Din documentele depuse în instanţă de CNSAS rezultă că Băsescu ar fi avut un ofiţer de legătură desemnat de fosta Securitate, cu gradul de locotenent-colonel, şi că ar fi dat două note informative olografe.

Conform CNSAS, pe parcursul colaborării cu Securitatea, Traian Băsescu a furnizat informaţii prin care se denunţau activităţi potrivnice regimului totalitar comunist, precum intenţia de a pleca în străinătate şi relaţii cu cetăţeni străini, existente în notele informative date în 05.05.1975.

Citiți și:

Traian Băsescu, prima reacție după ce Curtea de Apel a stabilit că a fost colaborator al Securității: „Voi face contestație”

 

×
Subiecte în articol: Exces de putere Securitate
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close