Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere: Cum a fost transformată o plângere penală împotriva lui Traian Băsescu în "lucrare diversă"

Exces de putere: Cum a fost transformată o plângere penală împotriva lui Traian Băsescu în "lucrare diversă"

Exces de putere: Cum a fost transformată o plângere penală împotriva lui Traian Băsescu în "lucrare diversă"
Sursa foto: Foto captura Antena 3
06 Mar 2015   •   23:04

Oana Stancu a prezentat, vineri, la "Exces de putere", cum a fost transformată o plângere penală pe numele lui Traian Băsescu în "lucrare diversă" de un procuror, devenit ulterior procuror-şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică.

Este vorba despre plângerea înaintată Parchetului General, în 2014, de către Viorel Popescu, un bărbat care a câştigat în instanţă dreptul de a folosi după bunul plac garajul său, obţinut odată cu cumpărarea locuinţei, dar pe care Traian Băsescu, la acea vreme primarul Capitalei, l-a dat spre folosinţă cântăreţului Gheorghe Gheorghiu.

Potrivit actelor prezentate la "Exces de putere", în 2002, Traian Băsescu i-a acordat lui Gheorghe Gheorghiu dreptul de a folosi garajul din curtea lui Viorel Popescu. În 2003, Viorel Popescu câştigă în instanţă procesul declanşat pentru dreptul de folosire al garajului.

Abia în 2005, Viorel Popescu primeşte de la Primăria Capitalei o hârtie prin care i se recunoaşte calitatea de proprietar al garajului respectiv.

În 2014, Viorel Popescu se adresează Parchetului cu o plângere penală împotriva lui Traian Băsescu pentru tulburare de posesie, abuz în serviciu şi corupţie, ataşând toate actele la dosar.

Dosarul a fost însă respins de procurorul Camelia Sutiman, acum procuror-şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, pe motiv că partea vătămată nu şi-a trecut ... CNP-ul pe plângere.

Oana Stacu a prezentat în emisiune mai multe exemple în care diverse plângeri anonime au fost luate în considerare de procurori.



×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close