Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere. Cum șantajau procurorii: "Fă-ți rețea de denunțători"

Exces de putere. Cum șantajau procurorii: "Fă-ți rețea de denunțători"

Exces de putere. Cum șantajau procurorii: "Fă-ți rețea de denunțători"
Sursa foto: foto: captura Antena 3
18 Ian 2019   •   22:46

Luni de zile, o țară întreagă a fost cutremurată de dezvăluirile îngrozitoare de la DNA Ploiești.

Acum toată lumea privește către celălalt punct de pe harta "elitelor DNA", cel de la Oradea. Berta Popescu, senior editor Antena 3, a prezentat, vineri, la "Exces de putere" o altă parte nevăzută a sistemului, cea a denunțătorilor, care la rândul lor ar fi trebuit să scoată oameni din pușcării ca să facă denunțuri.

"Procurorii din Oradea, din ce spune Otto Boros, unul dintre denunțătorii din mai multe dosare de la Oradea, se pare că la un moment dat i-au cerut să racoleze și alți deținuți că să aibă mai multe denunțuri.

În dosare erau vizați inclusiv judecători, procurori. Până la urmă, spune Otto Boros, au dat declarații trei deținuți: el și încă doi", a spus Berta Popescu.

OTTO BOROS: Am fost chemat la DNA Oradea în anul 2015, în perioada martie-aprilie. Pe urmă septembrie, octombrie. Mi s-a impus să fac denunțuri împotriva domnului Gerenyi Istvan Peter, un avocat din Satu Mare.

Mi s-a spus să declar că domnul avocat Gerenyi poate să intervină pe lângă magistrații de pe lângă Tribunalul Satu Mare, mai exact pe lângă doamna Laura Micle, domnul Remus Nemeș, vicepreședintele Tribunalului Satu Mare.

Toate aceste denunțuri au fost făcute după presiuni, șantaje. M-au șantajat că dacă nu fac denunțuri îmi deschid ei un dosar penal pentru o infracțiune de șantaj.

BERTA POPESCU: Ce vă spuneau exact?

OTTO BOROS: Pe față! Domnul Man Ciprian mi-a spus: 'Vezi Boroș, dacă nu faci denunțul împotriva domnului Gerenyi Istvan te execut cu dosarul de șantaj împotriva judecătorului Ardelean. Îți deschid dosarul într-o lună și te și trimit în judecată'.

Trebuia ca să formulez denunțul dictat de către domnul Urda și domnul Man.

BERTA POPESCU: Domnul Urda era tot procuror sau polițist judiciar?

OTTO BOROS: Polițist judiciar.

BERTA POPESCU: Și v-au dictat exact ce trebuia să scrieți și dvs. ați semnat.

OTTO BOROS: Au dictat exact ce trebuia să scriu.

Interviul pe larg, în materialul video:

×
Subiecte în articol: Exces de putere
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close