Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere. Detalii incredibile. Mii de magistrați, ascultați abuziv

Exces de putere. Detalii incredibile. Mii de magistrați, ascultați abuziv

Exces de putere. Detalii incredibile. Mii de magistrați, ascultați abuziv
Sursa foto: Foto: pixabay.com
19 Apr 2019   •   22:32

Ies la iveală noi dezvăluiri legate de modul în care DNA a ținut "în lesă" cu tot felul de dosare mii de magistrați din România.

Modul de acțiune: autosesizările. Adică DNA deschidea special dosare magistraților, dar și unor procurori, pentru a se asigura că aceștia vor face ce vrea sistemul.

Într-un interviu exclusiv acordat jurnalistei Antena 3 Ana Maria Bujor, șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, a declarat că instituţia pe care o conduce a finalizat controlul la DNA legat de cauzele penale care îi vizau pe magistrați și că peste 2.000 de judecători și procurori români au fost ascultați abuziv de DNA.

"Numerele pe care vi le voi spune nu sunt neapărat exacte, întrucât din cauze obiective nu au putut fi determinate. Toate aceste cauze sunt multe și sunt prezentate în detaliu în raport.

Inspectorii care au efectuat acest control relevă urmatoarea situație: numărul dosarelor inregistrate vizând magistrații, deopotrivă judecători și procurori, în perioada 2014 – 2018, 1.443 de dosare vizând nu mai puțin de 1.962 de judecători și 845 de procurori.

Ce este remarcabil este că printre cei vizați de dosare se numără judecători ai CCR, judecători și procurori membri ori foști membri ai CSM și inspectori judiciari", a declarat Lucian Netejoru.

 

×
Subiecte în articol: Exces de putere
Parteneri
Data la care intră pensiile în luna octombrie 2023!
x close