Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere. Hoţiile făcute de Videanu au fost suportate de noi toţi - Prejudiciu de 66 milioane de euro

Exces de putere. Hoţiile făcute de Videanu au fost suportate de noi toţi - Prejudiciu de 66 milioane de euro

Exces de putere. Hoţiile făcute de Videanu au fost suportate de noi toţi - Prejudiciu de 66 milioane de euro
de S.T.    |    08 Mai 2015   •   22:17

Oana Stancu a oferit, vineri, la "Exces de putere", o gamă largă de subiecte în atenţia procurorului general Tiberiu Niţu, care pare să vină cu un nou val de dosare.

Hoţiile făcute de fostul ministru Adriean Videanu au fost suportate de noi toţi, a arătat Oana Stancu, prezentând unul dintre subiecte.

Videanu, pe vremea când era ministru al Economiei, i-a oferit lui Ioan Niculae preţuri prefenţiale la gaze, a aprobat în guvern acte şi a folosit Romgaz în interesul privat al societăţii deţinute de miliardar.

Această decizie s-a dovedit păguboasă.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a pierdut la Curtea de Apel Bucureşti un proces intentat de distribuitorul de gaze GDF Suez pentru recunoaşterea unor cheltuieli din perioada 2008-2010.

Judecătorii au dat câştig de cauză companiei de distribuţie obligând statul român să-i plătească despăgubiri de 66 milioane de euro.

Ce aflăm de la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE)?

Preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ, declara, recent, că GDF Suez avea de recuperat aproximativ 300 de milioane de lei, însă Autoritatea i-ar fi recunoscut această sumă şi chiar şi-a recuperat mare parte din ea, însă nu de la stat, ci de la consumatori.

S-a ajuns aici pornind la decizia păguboasă a fostului ministru Videanu. El a decis ca InterAgro, deţinută de omul de afaceri Ioan Niculae, să beneficieze o bună perioadă de timp doar de gaze din producţia internă, mult mai ieftine decât cele din import.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Exces de putere"

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close