Antena 3 Actualitate Exces de putere. Povestea unui bărbat reținut pentru 80 de bani

Exces de putere. Povestea unui bărbat reținut pentru 80 de bani

de S.T.    |    10 Noi 2017   •   21:30
Exces de putere. Povestea unui bărbat reținut pentru 80 de bani
Sursa foto: Foto: captură Antena 3

Un bărbat s-a trezit reținut pentru 80 de bani. Povestea lui a fost prezentată de Oana Zamfir, vineri seară, la emisiunea „Exces de putere”.

„În 2012 lucram la calea ferată în funcția de șef de tren și am avut o întâlnire cu polițiștii de la Brașov în iunie. M-au așteptat la sosirea din cursă în stația Basarab unde au dorit să facă gestiunea. (...) Mi s-a făcut gestiunea, mi-au fost găsiți în geanta personală, între medicamente, 80 de bani. Erau plus în gestiune, am specificat că erau rest de la medicamente. Suma nu avea cum să provină de la altceva.

Pe 25 octombrie, eram în concediu de odihnă și am fost anunțat să vin la serviciu. M-am prezentat la Minister unde fusesem chemat, eram 40-50 de persoane, am fost în sala de conferințe, ne-a salutat domnul director și apoi sala s-a umplut de polițiștii. Cei de la Brașov mi-au întins un mandat de aducere în alb, trebuia să-l completez. Am fost duși la Parchetul Brașov, eram învinuiți pentru că am luat suma de 15 lei de la trei investigatori sub acoperire, fapta petrecută pe 13 septembrie, potrivit dânșilor.

Nu am dat nicio declarație la vremea respectivă, nu știam ce declarație să dau. Eu nu-mi aduceam aminte despre asta, dânșii mi-au spus că mi-au dat acei bani(...). Nu mi-au arătat absolut nimic, există o filmare, dar filmarea e din altă dată. După ce mi s-a arătat pentru ce am fost învinuit, după 10 minute am devenit inculpat și am fost reținut 24 de ore pentru treaba asta”, a dezvăluit el într-un interviu acordat postului Antena 3.

„Am fost pus sub control judiciar șase luni, apoi nu m-a chemat nimeni să mă întrebe ceva. Eram atunci acuzat de luare de mită și constituire de grup infracțional, nu știu care era grupul”, a mai spus el, adăugând că nu existau dovezi.

„După doi ani mi s-a comunicat că s-a disjuns cauza. Anul trecut, în octombrie, am fost chemat să fac un acord de recunoaștere. Nu am putut să recunosc ceva ce nu cunoșteam. Mi-a fost atașat la dosar plusul de 80 de bani, ca să cântărească ca o proba contra mea”, a completat bărbatul.

Avocatul Alexandru Chiciu este cel care a preluat acest caz.

„Am aflat despre acest dosar, despre faptul că domnul în cauză ar avea nevoie de asistență juridică pentru declanșarea unei acțiuni la Curtea Europeană. Nu am crezut că în România anului 2017 o persoană poate fi reținută și trimisă în judecată pentru o mită de cinci lei”, a spus avocatul.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close