Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere. Victor Ponta și sinuciderea procurorului Panait. Misterul care a rămas nedezlegat

Exces de putere. Victor Ponta și sinuciderea procurorului Panait. Misterul care a rămas nedezlegat

Exces de putere. Victor Ponta și sinuciderea procurorului Panait. Misterul care a rămas nedezlegat
15 Mar 2019   •   23:41

Cazului fostului șef DNA Timișoara amintește de sinuciderea procurorului Cristian Panait, cel trimis de la centru să rezolve cazul altui procuror, Alexandru Lele.

Citește și: Atacatorul din Noua Zeelandă ar fi fost în România într-un moment cheie. Teroristul dement, îndrăgostit de țara noastră

"La vremea respectivă misterul părea unul greu de spulberat în legărură cu ce s-a întâmplat acolo. S-au făcut chiar și speculații în ceea ce privește legătura pe care ar fi avut-o Victor Ponta, la vremea aceea procuror la rândul său, coleg cu procurorul Panait, cu această groaznică decizie pe care ar fi luat-o tânărul magistrat", a explicat Adrian Ursu.

Fostul procuror Alexandru Lele a vorbit, în exclusivitate la "Exces de putere", despre acest caz extrem de complicat:

sursa: captura Antena 3/ Exces de putere

Citește și: Exces de putere. Răsturnare de situație în cazul sinuciderii fostului șef DNA Timișoara

"În mare parte pot spune că mi-am lămurit multe lucruri legate de evenimentele nefericte de acum 17 ani. Dar, nu pot afirma cu certitudine că am încă imaginea completă pentru că, din păcate, am avut o singură dată acces la dosarul privind moartea violentă a procurorului Panait.

Acest lucru s-a întămplat în 2008. Ca și în cazul procurorului Tamaș, prima dată se constituie un dosar privind moartea violentă, urmând ca în final să se lămurească în ce măsură respectiva moarte se datorează sau nu unui act criminal. Și în cazul procurorului Panait s-a pus problema în același mod, cu o singură diferență - că nu a fost luată niciodată în considerare varianta determinării sinuciderii", a declarat avocatul Alexandru Lele.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Exces de putere
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close