Antena 3 CNN Actualitate Exercițiu româno-ucrainean în Delta Dunării: Intervenția rapidă în cazul unui accident naval de amploare la frontieră

Exercițiu româno-ucrainean în Delta Dunării: Intervenția rapidă în cazul unui accident naval de amploare la frontieră

Un exercițiu de amploare a fost desfășurat joi în Delta Dunării, la care au luat parte pompieri din Ucraina și din România. Exercițiul a simulat intervenția rapidă în cazul unui accident naval de amploare la frontieră.

Exercițiu româno-ucrainean în Delta Dunării: Intervenția rapidă în cazul unui accident naval de amploare la frontieră
de Alexandra Dima    |    28 Ian 2022   •   12:45

Potrivit exercițiului, “incendiul” s-a produs puțin după ora 8 dimineața. Autoritățile din România cât și cele din Ucraina s-au deplasat la locul intervenţiei. ISU Delta Tulcea a trimis echipaje specializate pentru stingerea incendiilor, descarcerare precum și autoșenilate pentru zonele greu accesibile.

Pe brațul Dunării au intrat și mai multe echipaje de salvare având în vedere că au fost anunțate mai multe victime, atât în apă cât și la bordul navei afectate.

Rând pe rând victimele au fost recuperate de către salvatori și transportate de urgență la corturile de prim ajutor montate pe malul Dunării

Pentru căutarea eventualelor persoane dispărute, pompierii au solicitat survolarea de urgență a zonei de către un echiaj aerian de prim ajutor.

În cadrul acestui exercițiu a fost utilizat și vehiculul șenilat bimodular (ce poate interveni în condiții dificile terestre și în mediul acvatic) achiziționat prin proiectul JERAD.

Schimbul de informații între parteneri s-a realizat prin intermediul platformei comune de notificare dezvoltată cu echipamentele achiziționate în cadrul proiectului ca suport decizional pentru factorii cu responsabilitate.

După terminarea activităților din teren s-a desfășurat conferința de final cu participarea echipelor de proiect, reprezentanți ai MDSESU Odessa, DSU, IGSU, BRCT Suceava, Prefectura Tulcea și Consiliul Județean Tulcea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: Delta Dunarii România Ucraina
Parteneri
Max Verstappen a câștigat cursa de sprint la Shanghai
x close