Antena 3 CNN Actualitate O femeie s-a dat drept fostul ministru Rodica Stănoiu. A încercat să facă rost de sume mari de bani

O femeie s-a dat drept fostul ministru Rodica Stănoiu. A încercat să facă rost de sume mari de bani

O femeie este acuzată că s-a dat drept fostul ministru al Justiției, Rodica Stănoiu, și a cerut bani unor persoane potente financiar, pe care le-a identificat în revista Forbes.

O femeie s-a dat drept fostul ministru Rodica Stănoiu. A încercat să facă rost de sume mari de bani
Sursa foto: Getty Images I gorodenkoff
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2023   •   16:27

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de o femeie, acuzată de înșelăciune în formă continuată (cinci acte materiale).

"În fapt s-a reținut că în perioada 4 iunie – 20 iunie 2023, la diferite intervale de timp, dar în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpata a indus în eroare un număr de cinci persoane fizice cunoscute ca având o situație materială bună (pe care le identifica din analizarea revistei Forbes), prin folosirea numelui Rodica Stănoiu și a folosirii calității de fost ministru al justiției și senator în Parlamentul României, prezentându-le acestora ca adevărată împrejurarea mincinoasă că se îngrijește de o persoană cu o situație financiară precară și dizabilități psihice, are nevoie de bani pentru a putea locui în continuare într-un cămin studențesc situat în municipiul București, cu consecința producerii unei pagube în valoare de 6.500 de lei în dauna a două persoane vătămate”, arată procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

În cazul celorlalte persoane vătămate nu au fost produse pagube.

Dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sector 1 București cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

Citește șiŢeapă cu facturi la energie. La ce trebuie să fie atenţi românii

×
Subiecte în articol: identitate falsă Rodica Stănoiu
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close