Antena 3 CNN Actualitate Noi imagini cu femeia aruncată de la etaj în Constanța. Ce au făcut angajații SMURD imediat ce aceasta s-a prăbușit

Noi imagini cu femeia aruncată de la etaj în Constanța. Ce au făcut angajații SMURD imediat ce aceasta s-a prăbușit

Apar noi imagini cutremurătoare cu femeia din Constanța care s-a aruncat în gol, în speranța că se poate salva din calea flăcărilor care îi cuprinseseră apartamentului.

Noi imagini cu femeia aruncată de la etaj în Constanța. Ce au făcut angajații SMURD imediat ce aceasta s-a prăbușit
de Laura Dinu    |    18 Feb 2021   •   14:58

În imaginile cu un puternic impact emoțional, se poate observa că femeia se prăbușește la doar câțiva centimetri de un jandarm care se afla în fața blocului.

La scurt timp, echipajul SMURD intervine pentru salvarea femeii. Însă și intervenția acestora este pusă sub semnul întrebării. Aceștia o iau pe femeie pe sus, și o cară ”ca pe un sac”, fără a folosi o targă sau o altă modalitate care să nu îi facă mai mult rău femeii, în ciuda faptului că, la fața locului, ajunsese deja o autospecială care era dotată cu targă. 

Specialiștii spun că o astfel de manevră este complet interzisă, având în vedere că o persoană cazută de la etajul 6 poate avea multiple traumatisme ce se pot agrava în momentul în care este mutată necorespunzător. 

În acest moment, sunt în desfășurare mai mult anchete. O anchetă a Poliției, o anchetă a Parchetului Miliar și o anchetă internă a celor de la ISU, cu privire la modul de răspuns și modul în care s-a intervenit la momentul respectiv. 

Dosar penal după intervenţia eşuată de la Constanţa

Procurorii militari de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu cu privire la intervenţia pompierilor de la Constanţa şi au deschis dosar penal pentru neglijenţă în serviciu.

După multe declaraţii contradictorii, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa recunoaşte până la urmă erorile care au dus la eşecul intervenţiei.

Colonelul Cristian Amarandei, şeful ISU Constanţa, a recunoscut că "s-au strecurat niște erori cu privire la timpul în care a ajuns autoscara la locul intervenției" de ieri, de la blocul în flăcări.

Autoscara a fost trimisă la 5 minute după ce femeia căzuse deja

Au sosit târziu şi fără autoscară, astfel că pompierii au fost spectatori la prăbuşirea femeii de la balcon. Scara absolut obligatorie în asemenea situaţii a sosit la 14 minute după tragedie.

De asemenea, pernele pneumatice, absolut necesare în asemena intervenţii, lipsesc aproape cu desăvârşire în toată ţara. Doar patru inspectorate din peste 380 au în dotare o asemenea saltea.

Dosar penal pentru neglijenţă în serviciu

În paralel, este în derulare și o anchetă a Parchetului Constanța, pentru ucidere din culpă și distrugere din culpă.

Incendiul a izbucnit de la un altar cu lumânări în memoria fiului decedat

Incendiul s-a declanşat de la lumânările aprinse în apartament. Fiul cuplului murise în urmă cu o lună iar mama amenajase un altar cu lumânări în memoria lui. 

Femeia şi soţul său erau acasă în momentul în care flacăra de la altar a aprins obiectele din jur. Cei doi au încercat să stingă incendiul cu apă. Pentru că flăcările s-au extins, soţul femeii a cerut ajutorul vecinilor iar unul dintre aceştia şi-a amintit că există un extinctor la parter.

Bărbatul ar fi coborât să ia stingătorul dar nu l-a găsit. Când s-a întors în apartament, incendiul mistuia încăperile iar bărbatul i-a cerut soţiei să părăsească apartamentul.

×
Subiecte în articol: incendiu Constanța
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close