Antena 3 CNN Actualitate Firea a depus plângerea penală împotriva lui Traian Băsescu. "I-a terfelit pe toţi apropiaţi mie, i-a mai rămas să se războiască cu morţii. L-am iertat, că suntem în Săptămâna Mare"

Firea a depus plângerea penală împotriva lui Traian Băsescu. "I-a terfelit pe toţi apropiaţi mie, i-a mai rămas să se războiască cu morţii. L-am iertat, că suntem în Săptămâna Mare"

Firea a depus plângerea penală împotriva lui Traian Băsescu. "I-a terfelit pe toţi apropiaţi mie, i-a mai rămas să se războiască cu morţii. L-am iertat, că suntem în Săptămâna Mare"
de O.P.    |    M.Z.    |    16 Apr 2014   •   12:42
Update 12.42 - Senatorul PSD Gabriela Firea a depus, miercuri, la Parchetul ICCJ, plângerea penală pe numele preşedintelui Traian Băsescu, pentru ameninţare şi şantaj. Anunţul a fost făcut de avocatul lui Firea, Lucian Bolcaş. Politicianul a precizat că plângerea împotriva preşedintelui a fost redactată de avocatul său.

"Am depus plângerea formulată de doamna senator Firea împotriva preşedintelui României Traian Băsescu, pentru infracţiunile de ameninţare şi calomnie. Din punct de vedere juridic, urmează procedura normală, dosarul va fi înaintat domnului procuror general care va dispune stabilirea condiţiilor anchetei", a declarat, miercuri, avocatul Lucian Bolcaş.

Gabriela Firea a transmis un mesaj emoţionant de pe scările Parchetului, spunând că, fiind în Săptămâna Mare, l-a iertat uman pe preşedinte, cu toate că şeful statului i-a terfelit pe toţi cei apropiaţi ei, pe şefi, l-a ameninţat pe soţul ei  cu închisoarea şi se aşteaptă ca Băsescu să-l prezinte ca posibil infractor şi pe fiul ei în vârstă de un an şi 10 luni.
 
Firea a spus că a depus plângerea pe numele preşedintelui Traian Băsescu, în calitate de senator, pentru că are datoria să apere onoarea Parlamentului.

Iată plângerea penală depusă de Gabriela Firea împotriva lui Traian Băsescu
 
Ea a adăugat că marţi seară a fost bulversată după declaraţia făcută de Traian Băsescu şi nu a înţeles toate nuanţele, dar când a ajuns acasă, fiul ei cel mare i-a spus că s-a simţit profund umilit şi jignit.
 
"Printre puncte-punctele şi suspensiile preşedintelui, cu privire la faptul că toţi bărbaţii care au fost sprijiniţi de mine în viaţa mea au sfârşit-o prost, el )fiul ei - n.r.) s-a gândit şi la tatăl lui, la primul meu soţ, care, într-adevăr, a sfârşit-o prost, şi anume a decedat, după cinci ani de suferinţă, de boală, dar nu din cauza senatorului Firea, care face parte din comisia de anchetă Nana. Şi vreau să îi spun lui Traian Băsescu mesajul din partea fiului meu cel mare, că el mă iubeşte, că mă susţine şi că nu îi este ruşine cu mine, şi nu se consideră ghinionist că sunt femeia principală din viaţa lui", a spus Gabriela Firea.
 
Firea a mai spus că Traian Băsescu că i-a terfelit pe toţi cei apropiaţi ei şi i-a mai rămas să se războiască doar cu morţii, cu fostul ei soţ.
 
"Pentru că i-a terfelit pe toţi cei apropiaţi, a rezolvat-o prin jigniri şi cu foştii mei şefi Dan Voiculescu şi Mugur Isărescu, l-a ameninţat cu arestul pe soţul meu actual, primarul oraşului Voluntari, Florentin Costel Pandele, nu i-a mai rămas nimic domnului Traian Băsescu decât să se războiască cu morţii, cu fostul meu soţ, întinându-i memoria. Mă aştept ca în ziua în care raportul Comisiei Nana va fi prezentat în plenul Parlamentului, Traian Băsescu, tot de la tribuna Palatului Cotroceni, şi tot cu steagurile în spate, să vină să facă dezvăluiri în legătură cu fiul meu, de un an şi zece luni", a mai spus Firea.
 
Senatorul a mai spus că l-a iertat pe preşedinte, în calitate de om, pentru că este Săptămâna Mare, dar are datoria să apere onoare Parlamentului României. 

 
____________________________________

Ştirea iniţială 10.08

Plângerea penală împotriva președintelui Traian Băsescu pentru infracțiunea de amenințare și cea de șantaj la adresa senatorului PSD Gabriela Firea va fi depusă, miercuri, la ora 12,00, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Senatorul PSD Gabriela Firea va fi cea care, însoțită de avocatul său, Lucian Bolcaș, va depune plângerea, care a fost semnată de parlamentari ai partidelor din coaliția de guvernare.

"Semnarea acestei plângeri nu este un gest al PSD sau al coaliției de guvernare. Dacă parlamentarul amenințat și șantajat de președinte făcea parte din orice grup parlamentar — de la PP-DD, de la PNL, de la PDL—, aș fi semnat cu aceeași convingere. În primul rând, un președinte al țării nu are voie să șantajeze și să amenințe un membru al Parlamentului doar pentru că acesta face parte din comisia care anchetează o anumită situație. E un gest intolerabil și niciun președinte, niciun prim-ministru, niciun om care ocupă funcții importante în stat nu are voie să șantajeze, să amenințe un membru al Parlamentului. Al doilea mesaj este că, practic, prin ceea ce a făcut duminică președintele Băsescu a aruncat în aer și a dat o impresie foarte clară că el este cel care controlează justiția", a spus premierul Victor Ponta, marți, la Palatul Parlamentului.
 
Ameninţările preşedintelui Traian Băsescu la adresa unui parlamentar al României nu au rămas fără ecou. Plângerea penală împotriva şefului statului va fi depusă astăzi. Documentul va fi semnat de mai mulţi aleşi ai puterii şi de parlamentari ai altor partide.

Scandalul şantajului Băsescu-Firea ia amploare. Preşedintele îi spune lui Pandele ce DOSAR îl aşteaptă


Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea plangere penala
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close