Firea, despre slujbele online: "Nu există credință online și credință televizată"

de Claudia Popovici    |    01 Dec 2020   •   19:15
Firea, despre slujbele online:  "Nu există credință online și credință televizată" Hepta

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea, a comentat recomandarea Comisiei Europene de înlocuire a slujbelor de Crăciun cu inițiative online sau televizate.

Gabriela Firea a precizat că susţine respectarea regulilor si colaborarea între autorităţi şi reprezentanţii Bisericii.

"Nu există credință online și credință televizată. Eu sunt pentru respectarea regulilor și pentru o colaborare între autorătăți și reprezentanții Bisericii. A interzice unui popor credința, a interzice să se roage mai ales în slujba de Crăciun. E una dintre cele mai importante din an”, spune la România TV Gabriela Firea.

Ea precizează că cea mai bună soluţie este organizarea şi dă exemplul altor ţări

"În întreaga Europă eu am văzut că autoritățile sunt preocupate cum să informeze mai corect, mai bine, mai pe înțelesul tuturor măsurile, iar evenimentele sunt extrem de bine realizate.

Acolo unde s-au organizat astfel de evenimente, inclusiv religioase, lucrurile s-au desfășurat foarte bine.

Doar acolo unde au fost interdicții pelerinii sau credincioșii și-au rezolvat singuri situația și lucrurile nu s-au desfășurat cum ar fi trebuit. Deci bună organizare, asta trebuie”, a mai spus Gabriela Firea.

Comisia Europeană recomandă înlocuirea liturghiilor de Crăciun față în față cu „inițiative online sau televizate”. Recomandările fac parte dintr-un proiect ce va fi publicat miercuri.

"Nu adunărilor pentru liturghii de Crăciun” - este invitația cuprinsă în proiectul Comisiei Europene, care va fi publicat miercuri, legat de măsurile anti-Covid pentru sărbători, scrie Corriere della Sera.

Citeşte si Comisia Europeană recomandă slujbe de Crăciun online!

Parteneri
x close