Antena 3 CNN Actualitate Flavia Teodosiu, apărătoarea lui Dragnea: "O hotărâre complet nelegală și neîntemeiată. Şansele de eliberare sunt de 100%"

Flavia Teodosiu, apărătoarea lui Dragnea: "O hotărâre complet nelegală și neîntemeiată. Şansele de eliberare sunt de 100%"

Avocatul lui Dragnea a spus, miercuri, că sunt şanse de 100% ca fostul şef PSD să fie eliberat joi, însă vorbind despre cererea de strămutare a precizat că instanţa nu a admis solicitarea lor, dând o hotărâre "elegală și neîntemeiată".

Flavia Teodosiu, apărătoarea lui Dragnea: "O hotărâre complet nelegală și neîntemeiată. Şansele de eliberare sunt de 100%"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    26 Mai 2021   •   11:50

"Am făcut o solicitare în sensul amânării acestei cauze, întrucât dispoziția legală prevăzută de Art.74, alin. 5 din Codul de Procedură Penală spune că dacă se va admite acea cerere a noastră de strămutare această hotărâre va fi desființată conform legii. 

Av. Teodosiu: Instanța fondului a pronunțat o hotărâre complet nelegală și neîntemeiată

Eu am apreciat că este util și firesc, și normal, și legal ca această instanță să amâne judecarea contestației. 

Instanța nu a admis cererea noastră, ne-a dat cuvântul pe fond. Eu am făcut toate apărările. 

Instanța fondului a pronunțat, din punctul nostru de vedere, o hotărâre complet nelegală și neîntemeiată, pornind în primul rând de la dispozițiile Dreptului național, cât și de la dispozițiile Dreptului european", a spus avocatul Flavia Teodosiu, apărătorul lui Liviu Dragnea, miercuri, la Antena 3.

Flavia Teodosiu: Când s-a împlinit fracţia, un om trebuie pus în libertate

În plus, "în momentul în care s-a împlinit fracţia obligatoriu a fi împlinită, un om trebuie să fie pus în libertate, respectiv eliberat condiţionat", a continuat avocatul Teodosiu.

Întrebată ce șanse sunt ca Liviu Dragnea să fie eliberat joi, după ce instanţa a amânat pronunţarea în cazul lui Dragnea, Teodosiu a răspuns: 

"În mod normal, după părerea mea, șansele ar trebuie să fie de 100%, având în vedere că sunt îndeplinite toate condițiile prevăzute de lege, atât de legea română, cât și de legea europeană".

Dragnea, primele declaraţii la audiere: "Am suportat şi îndurat abuzuri 9 luni"

Magistrații Tribunalului București au amânat miercuri decizia privind eliberarea condiționată a fostului lider PSD, Liviu Dragnea, pronunţarea urmând să se facă joi.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, pe 27 mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Dragnea a lucrat ca mecanic la garajul auto al penitenciarului Rahova în care este încarcerat.

Dragnea a ispăşit doi din cei trei ani şi jumătate de închisoare

Liviu Dragnea este închis la penitenciarul Rahova, acolo unde își ispășește pedeapsa de trei ani jumătate primită în vara lui 2019, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fostul şef al PSD Dragnea a ispăşit doi din cei trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close