Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu, după întâlnirea cu Nicolae Ciucă: ”Soluția responsabilă astăzi este să votăm acest guvern minoritar”

Florin Cîțu, după întâlnirea cu Nicolae Ciucă: ”Soluția responsabilă astăzi este să votăm acest guvern minoritar”

Un guvern minoritar, asta este soluția pe care o susține liderul PNL, Florin Cîțu, pentru depășirea crizei politice, după întâlnirea cu Nicolae Ciucă, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis.

Florin Cîțu, după întâlnirea cu Nicolae Ciucă: ”Soluția responsabilă astăzi este să votăm acest guvern minoritar”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    25 Oct 2021   •   16:28

„Nu s-a schimbat nimic în acest moment. Doar am tras niște concluzii și vom avea și alte întâlniri pentru a vedea care sunt pașii următori.”, a declarat Florin Cîțu astăzi.

Liderul PNL spune că nu își dorește ca partidul pe care îl conduce să guverneze alături de PSD sau de USR, astfel că susține varianta unui guvern minoritar pentru rezolvarea crizei politice:

„PSD a spus foarte clar că nu vrea la guvernare, deci nu avem ce să discutăm cu ei. USR a plecat de la guvernare și împreună cu cei de la PSD și AUR au dat jos un guvern fără să aibă o soluție. Soluția responsabilă astăzi este să votăm acest guvern minoritar. Asta ar arăta și din partea celor de la PSD și de la USR responsabilitate și că îi interesează românii și nu doar voturile. Dacă nu, toate opțiunile sunt pe masă, inclusiv alegerile anticipate. (...) Astăzi, pentru români ar trebui să voteze acest guvern. Trecem peste iarnă și vorbim după aceea.”

Florin Cîțu susține că dacă guvernul minoritar PNL nu va fi votat de PSD și de USR-PLUS, vor fi organizate alegeri anticipate:

„Este singura opțiune. Se pare că PSD și USR vor anticipate. Tot ceea ce am văzut în această perioadă de la PSD și USR au fost doar vorbe goale.”

Poziționarea lui Nicolae Ciucă în privința formulei de guvernare care ar trebui să rezolve pentru moment criza politică este însă diferită de cea a lui Florin Cîțu. Premierul desemnat de Klaus Iohannis ar vrea ca PNL să formeze un guvern alături de USR-PLUS.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close