Antena 3 CNN Actualitate Un foc a izbucnit în blocul operator al unui spital din Cluj exact când un pacient intra în operație

Un foc a izbucnit în blocul operator al unui spital din Cluj exact când un pacient intra în operație

Un scurtcircuit s-a produs, marți, la un panou de iluminat cu led, din blocul operator al Institutului de Urologie al Spitalului Clinic Județean Cluj, exact când un pacient intra în operație. Din fericire, personalul medical a reușit să stingă focul și a mutat pacientul în alt salon, până la sosirea pompierilor.

Un foc a izbucnit în blocul operator al unui spital din Cluj exact când un pacient intra în operație
Sursa foto: ISU Cluj
de Mia Lungu    |    08 Dec 2020   •   18:30

Potrivit ISU Cluj, s-a primit un apel pe 112 cu privire la un faptul că un panou de iluminat, situat în blocul operator al Institutului de Urologie al SCJU, a luat foc, potrivit Mediafax.

Personalul spitalului a reacționat și a reușit să stingă panoul led cu mijloace proprii și au mutat pacientul care se afla în blocul operator într-un alt salon. Se pare că pacientul nu a avut de suferit în urma acestui eveniment, potrivit ISU Cluj.

„O autospecială pentru stins incendii a fost alertată, în jurul orei 15.30, ca urmare a unui apel primit pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 cu privire la un faptul că un panou de iluminat, situat în blocul operator al Institutului de Urologie, a luat foc.

Personalul spitalului a reacționat prompt, reușind să stingă panoul led cu mijloace proprii, și au mutat pacientul care se afla în blocul operator într-un alt salon. Pacientul nu a suferit afecțiuni în urma acestui eveniment. Nu au fost necesare măsuri de evacuare pentru pacienți sau pentru personalul spitalului. În momentul sosirii pompierilor la locul solicitării, panoul respectiv nu mai ardea și nici nu mai fumega”, a transmis ISU Cluj

Un nou incendiu în spital, în plină pandemie COVID. O priză a luat foc în secţia ATI de la Spitalul din Târgu-Mureș

Un alt incendiu s-a produs săptămâna trecută într-un spital din ţară, în plină pandemie. De data aceasta, la o secţie de Terapie Intensivă a Clinicii Medicale III din Târgu-Mureș.

Este vorba despre un incendiu la o priză care se afla în secţia ATI a Spitalului Medicală III din Târgu-Mureș, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş. Incendiul a fost lichidat de personalul spitalului, până la sosirea forţelor de intervenţie. 

La finalul lunii noiembrie pompierii clujeni interveneau la un alt incendiu, la Spitalul CFR din Cluj-Napoca

La opt zile de la incendiul din spitalul din Piatra Neamţ, încă o unitate medicală a fost la un pas de o tragedie. În incinta Spitalului CFR Cluj-Napoca, a izbucnit un incendiu la una din băile de la etajul 1 al clădirii, după un scurtcircuit la un corp de iluminat.

În secția unde a izbucnit focul, pe 22 noiembrie, erau 11 pacienți și personal medical.Trei persoane au fost evacuate de urgență. Pompierii au intervenit la faţa locului, însă focul fusese deja stins de angajaţii spitalului. De menţionat că spitalul CFR nu are autorizaţie de securitate la incendiu şi anul trecut a fost amendat din această cauză cu 50 de mii de lei.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close