Antena 3 CNN Actualitate Fostul deţinut politic Octav Bjoza, la Sinteza Zilei: „Suntem umiliţi cum nu ne-am simţit nici în anchetele Securităţii”

Fostul deţinut politic Octav Bjoza, la Sinteza Zilei: „Suntem umiliţi cum nu ne-am simţit nici în anchetele Securităţii”

Fostul deţinut politic Octav Bjoza, la Sinteza Zilei: „Suntem umiliţi cum nu ne-am simţit nici în anchetele Securităţii”
Sursa foto: Foto: Antena 3
10 Feb 2014   •   22:22

Eroul Octav Bjoza, condamnat la 15 ani de muncă silnică în timpul comunismului, a povestit în cadrul emisiunii  Sinteza Zilei tratamentele inumane la care a fost supus de torţionari şi modul lipsit de respect în care sunt trataţi în prezent foştii deţinuţi politici de către autorităţile române.

Sinteza Zilei. Reacţia şocantă a lui Traian Băsescu la umilirea eroului Victor Maghear

"Îmi este prieten Victor Maghear, l-am întâlnit în mai multe rânduri în diferite lagăre de muncă forţată din Balta Brăilei sau din Delta Dunării. În Balta Brăilei au fost vreo trei-patru lagăre, dintre care cel mai de temut a fost lagărul de la Salcia, unde într-un timp pe care eu nu l-am prins, pentru că am ajuns acolo mai târziu, deţinuţii politici erau aşezaţi cu burta pe noroi, unul lângă celălalt, se puneau rogojini deasupra, iar comandantul lagărului trecea călare pe un cal alb peste trupurile lor", a povestit Octav Bjoza.

Fostul condamnat politic a declarat că, deşi regimul comunist a fost răsturnat în 1989, românii au uitat să-i dea jos de la putere pe foştii conducători.

„Iertarea noastră a fost prost înţeleasă,” a spus fostul deţinut politic.

„Suntem umiliţi cum nu ne-am simţit nici în anchetele Securităţii”, a precizat Octav Bjoza. „Trăim nişte umilinţe greu de suportat”, a continuat fostul deţinut politic.

Sinteza Zilei. Torţionarii securişti decoraţi de Traian Băsescu

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close