Antena 3 CNN Actualitate Fostul deţinut politic Octav Bjoza s-a întâlnit cu Victor Ponta: „Sunt convins că se va rezolva ceva”

Fostul deţinut politic Octav Bjoza s-a întâlnit cu Victor Ponta: „Sunt convins că se va rezolva ceva”

Fostul deţinut politic Octav Bjoza s-a întâlnit cu Victor Ponta: „Sunt convins că se va rezolva ceva”
de M.T.    |    13 Feb 2014   •   22:38

Octav Bjoza, care a fost condamnat la 15 ani de muncă silnică în timpul comunismului, s-a întâlnit cu premierul Victor Ponta, căruia i-a explicat problemele pe care le au foştii deţinuţi politici.

„Categoric a meritat să am această întâlnire şi sunt convins că se va rezolva ceva. Am făcut o prezentare destul de amplă domnului prim-ministru despre ceea ce am însemnat noi pentru această ţară în urmă cu 50-60 de ani şi am derulat lucrurile până în zilele noastre, informându-l despre problemele actuale cu care ne confruntăm”, a spus Bjoza la Sinteza Zilei.

„Am găsit o înţelegere totală, aş putea spune că premierul a fost chiar impresionat de multe lucruri pe care i le-am spus şi pe care nu le cunoştea, şi pot să afirm cu tărie că domnia sa a constatat vinovăţia statului român faţă de noi şi că statul român trebuie, într-adevăr, să suporte aceste modeste reparaţii morale şi materiale”, a adăugat fostul deţinut politic.

„S-a discutat şi problema monumentului naţional, de care se ocupă domnul primar general Sorin Oprescu, mă refer în special la finanţarea obiectivului. De asemenea, s-a discutat problema transformării într-un muzeu a Fortului 13 de la Jilava, care a fost, cu certitudine, cel mai cumplit loc de detenţie din lumea comunistă europeană”, a mai precizat Octav Bjoza.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Sinteza Zilei
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close