Antena 3 CNN Actualitate Fostul director de la Spitalul Malaxa, Florin Secureanu, la sediul DNA

Fostul director de la Spitalul Malaxa, Florin Secureanu, la sediul DNA

Fostul director de la Spitalul Malaxa, Florin Secureanu, la sediul DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
09 Aug 2017   •   11:30

Fostul director al Spitalului ''Malaxa'' Florin Secureanu s-a prezentat, miercuri, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precizând că a venit pentru a ridica mai multe documente. 

El declara săptămâna trecută că are de ridicat 150 de documente. 

"Am venit să ridic documente. Am de ridicat 150 de documente. Nu am făcut niciun denunţ. (...) Iubita este singura care are grijă de mine, pe banii ei, primeşte de la stat", le spunea Secureanu jurnaliştilor, pe 31 iulie, la sediul DNA

Secureanu, care se află în arest la domiciliu, a recunoscut în totalitate faptele de care este acuzat. "Vă aduc la cunoştinţă că regret faptele care mi se impută şi le recunosc. La ultima întrevedere cu procurorii, am recunoscut absolut toate acuzaţiile care mi-au fost aduse. Mărturia mea oscilantă din timpul urmăririi penale s-a datorat faptului că doream să văd mai întâi finalizate expertizele efectuate în dosar. Am recunoscut toate faptele, pe care le regret", le-a spus, în urmă cu o lună, Florin Secureanu magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, când a solicitat să fie plasat din arest preventiv în arest la domiciliu, pe motiv că are probleme de sănătate. 

Pe 15 mai, Florin Secureanu a fost trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare - cinci fapte, dintre care una cu consecinţe deosebit de grave - şi luare de mită.

Procurorii susţin că, după ce a fost numit manager în anul 2009, Secureanu a conceput şi pus în aplicare mai multe mecanisme prin care şi-a însuşit sume semnificative de bani din patrimoniul spitalului, în cuantum de 9.144.053 lei. 

Secureanu şi-a însuşit sume de bani în numerar din casieria Spitalului "Malaxa", cu justificarea achitării în numerar a unor bunuri şi servicii evidenţiate ca fiind livrate/prestate de două societăţi comerciale cu comportament fiscal neadecvat. În realitate, aceste două societăţi comerciale nu au livrat/prestat niciun bun/serviciu spitalului. Secureanu şi-a însuşit în acest mod suma totală de 1.944.537 lei, afirmă procurorii. 

Potrivit procurorilor, el a folosit şi alte metode mai complexe, finalizate cu însuşirea, din fondurile spitalului, a unor sume semnificative de bani, sub pretextul achitării altor servicii sau bunuri de care ar fi beneficiat instituţia spitalicească şi care s-au dovedit a fi fictive în totalitate. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: DNA audiere
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close