Antena 3 CNN Actualitate Fratele lui Radu Mazăre, Alexandru Mazăre, s-a predat

Fratele lui Radu Mazăre, Alexandru Mazăre, s-a predat

Fratele lui Radu Mazăre, Alexandru Mazăre, condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul locuințelor sociale, s-a predat.

Fratele lui Radu Mazăre, Alexandru Mazăre, s-a predat
Sursa foto: Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mai 2022   •   16:52

Update: Alexandru Mazăre, condamnat la 3 ani de închisoare, s-a predat la Poliție, în București.

”Astăzi, 10 mai 2022, având în vedere sentința definitivă de condamnare la pedeapsa cu închisoarea, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, un bărbat de 50 de ani, din județul Constanța, s-a prezentat la sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale.
După îndeplinirea formalităților necesare, acesta a fost condus la penitenciar în vederea incarcerării”, au transmis autoritățile.

Știre inițială: Fratele lui Radu Mazăre, Alexandru Mazăre, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

În dosarul campusului social Henri Coandă, fostul primar al Constanței, Radu Ştefan Mazăre, a fost acuzat de luare de mită şi de fals în declarații, iar fratele acestuia, fostul senator PSD Alexandru Mazăre, a fost acuzat de complicitate la luare de mită şi de fals în declarații.

În cazul lui Radu Mazăre, Curtea Supremă a decis încetarea procesului penal, iar pentru fratele său judecătorii au schimbat amenda penală cu închisoare cu executare. 

„Condamnă pe inculpatul Mazăre Alexandru (......) la pedeapsa de 3 ani închisoare și interzicerea drepturilor (...) pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei închisorii (...) și condamnarea inculpatului Mazăre Alexandru la pedeapsa de 5.000 lei amendă penală. În baza art. 33 lit. a raportat la art. 34 lit. d C.pen. anterior, contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatului pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare și 5.000 lei amendă penală”, arăta decizia ÎCCJ.

De asemenea, instanța a decis confiscarea de la Alexandru Mazăre a sumei de 80.000 de euro în echivalent în lei, la cursul BNR de la data plății și a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile până la concurența sumei de 80.000 de euro. În cazul fostului primar PSD al Constanței, Radu Mazăre, dar și a lui Avraham Morgenstern, judecătorii au decis încetarea procesului penal.

Dosarul în care a fost condamnat Alexandru Mazăre vizează Campusul de locuințe sociale Henri Coandă din Constanța.

Fratele lui Radu Mazăre, Alexandru Mazăre, a fost dat în urmărire națională

"În cursul zilei de astăzi, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale - Biroul Urmăriri au desfășurat activități privind punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei de 3 ani de închisoare, emis pe numele unui bărbat, de 50 de ani, condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații", se arată în comunicatul poliţiei. 

Acesta nu a fost identificat la adresa de domiciliu, fiind efectuate verificări la reședințele și locurile în care Alexandru Mazăre s-ar putea afla.

Urmează a fi dispuse măsurile legale în continuare. La acest moment, Alexandru Mazăre a fost dat în urmărire națională.

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close