Antena 3 Actualitate Terasele pot funcţiona în continuare, cu condiţia să fie spaţii deschise

Terasele pot funcţiona în continuare, cu condiţia să fie spaţii deschise

de Iulia Gorgorin    |    06 Noi 2020   •   22:00
Terasele pot funcţiona în continuare, cu condiţia să fie spaţii deschise
Sursa foto: Facebook / Linea Closer to the moon

Terasele vor rămâne deschise, cu condiția să funcționeze, într-adevăr, ca spații deschise, să nu fie acoperite. Măsura vine în contextul în care foarte multe terase au fost acoperite în ultima perioadă, din cauza temperaturii scăzute, și s-au transformat, practic, în spații închise.

Cristina Ştefan, reporter Antena 3 a stat de vorbă cu managerul unei terase din centrul Bucureştiului.

Răzvan Prisecaru spune că terasa pe care o administrează este prevăzută cu încălzitoare, însă, din cauza vremii acestea nu vor face faţă din cauza vremii.

De altfel, managerul terasei spune că cei aproximativ 30 de angajaţi vor intra în şomaj tehnic, iar cel mai probabil terasa se va închide.

''Momentan am făcut o investiţie în aceste igluuri. Nu ştiam că nu o să mai fie ok pentru a sta clienţii în ele. Este o investiţie foarte mare şi noi nu ne-am aşteptat. Avem doar terasele care sunt încălzite, dar din cauza vremii nu vor face faţă încălzitoarele. Momentan nu o avem o soluţie clară. Discutăm în fiecare zi despre ceea ce vom face.

Cred că în curând vom băga şi noi angajaţii în şomaj tehnic şi vom pune lacătul, pentru că altă soluţie nu este. La această locaţie, este vorba în jur de 30 de angajaţi. Au facturi de plată, au chirii. Nu ştim exact ce se întâmplă. Poţi să ajungi acasă astăzi să termini tura şi mâine dimineaţa să vii la muncă, să vezi că e închis.

Autorităţile ar trebuie să acorde mai mult sprijin domeniului HoReCa. În ultima perioadă nu s-a întâmplat absolut nimic. Banii pe şomaj au venit foarte târziu, toată lumea a avut probleme cu banii. Chiar dacă unele restaurante, cum suntem noi, sau o terasă care ar distanţa mesele exact la 2 metri cum se cere. Folosim foarte mult dezinfectanţi, purtăm măşti, avem grijă ca totul să fie ok.

Nu am avut nicio îmbolnăvire. Ar trebui să se gândească la alte lucruri, de ce îmbolnăvesc în cluburi, unde sunt sute de persoane. Să ne lase să muncim, pentru că se va duce economia în cap şi toată lumea va avea probleme'', a spus Răzvan Prisecaru, managerul unei terase din centrul Capitalei.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close