Antena 3 CNN Actualitate Fundaţia Mereu Aproape a donat spitalelor din România măşti, halate şi combinezoane

Fundaţia Mereu Aproape a donat spitalelor din România măşti, halate şi combinezoane

Imaginaţi-vă că sunteţi pe plajă, sunt 30 de grade Celsius şi aveţi un combinezon, mască, mănuşi de cauciuc şi vizieră. Şi, în acea căldură teribilă, trebuie să puneţi branule, să verificaţi perfuzii, să intubaţi şi să ventilaţi pacienţi. Dacă aţi reuşit să vă imaginaţi toate acestea, atunci aveţi idee despre condiţiile în care lucrează medicii şi asistentele din Români, în spitalele în care aerul condiţionat nu poate fi pornit şi unde pacienţii se luptă cu coronavirusul

Fundaţia Mereu Aproape a donat spitalelor din România măşti, halate şi combinezoane
de Iulia Gorgorin    |    04 Sep 2020   •   14:45

Spitalul Municipal Dr. Alexandru Simionescu'' din Hunedoara a fost spitalul de bază al judeţului, mai ales după ce la începutul stării de urgenţă, Spitalul Judeţean din Deva a intrat în carantină. Echipele medicale din Hunedoara au preluat atât urgenţele, cât şi pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

''Ne luptăm pe toate fronturile cu pacienţi care au şi COVID şi suspecţii care până la urmă se vor poziv, spune Alexandru Duţă'', medic specialist secţia Terapie Intensivă.

Medicul anestezist, Alexandru Duţă lucrează în ATI de şapte ani, dar aceste luni de pandemie au fost şi sunt cele mai grele din cariera lui.

''Pacientul odată ajuns la Terapie Intensivă, şansele de supravieţuire scad de pe o zi pe alta, cu cât trece mai mult timp şi funcţie de cât de grav afectează plămânii. Pacienţii, o mare parte din ei care reuşesc să scape cu bine din Terapia Intensivă devin dependenţi de oxigenoterapie, dependenţi de oxigen la domicilu.Sunt multe cazuri care pot să se termine prost'', adaugă medicul.

Secţia ATI a Spitalului Municipal Hunedoara are şapte paturi alocate pacienţilor COVID. Din iunie, toate şapte sunt ocupate permanent.

Spitalul Muncipal Hunedoara are trei secţii COVID: ATI, Infecţioase şi Pneumologie. De la începutul pandemiei, în unitatea medicală au fost trataţi peste 300 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. În încercarea de a salva cât mai mulţi pacienţi cu SARS-CoV2, medicii şi asistentele au nevoie de răbdare, pricepere, inspiraţie, dar şi de cât mai mult suport.

''Mulţumesc Fundaţiei Mereu Aproape, mulţumesc celor care au donat prin Fundaţia Mereu Aproape. Este cea mai importantă donaţie pe care Spitalul Muncipal Dr. Alexandru Simionescu a primit-o vreodată. Patru ventilatoare pentru Secţia de Terapie Intensivă. Ele erau oricum necesare şi într-o perioadă normală, cu atât mai mult în pandemia prin care trecem cu toţii''.

De la ''Teledonul Români Împreună'' de la finalul lunii martie şi până acum, ''Fundaţia Mereu Aproape'' a cumpărat o serie de aparate şi obiecte care ajută în lupta cu noul coronavirus.

Mai exact, trei unităţi mobile de Terapie Intensivă cu monitoare de funcţii vitale, injectomate şi perfuzomate şi a donat spitalelor din România, măşti, halate şi combinezoane, două staţii ATI complete, chituri de secvenţiere COVID, aparatură de înaltă perforamanţă pentru secţii ATI neontaologie şi adulţi.

Pe lista beneficiarilor de ventilatoare invazive de înaltă performanţă se mai află, de exemplu, unităţi medicale din Bucureşti, Prahova, Dâmboviţa, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Arad, Mehedinţi, iar donarea de ventilatoare continuă.

×
Subiecte în articol: Fundatia Mereu Aproape măşti teledon
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close