Antena 3 CNN Actualitate "Pandora", o nouă metodă de furt rapid a maşinilor. Cum acţionează hoţii din România

"Pandora", o nouă metodă de furt rapid a maşinilor. Cum acţionează hoţii din România

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de furt a maşinilor! Hoţii folosesc dispozitive electronice, denumite ”Pandora”, prin care fură de la distanţă informaţiile stocate în cheile maşinilor. 

"Pandora", o nouă metodă de furt rapid a maşinilor. Cum acţionează hoţii din România
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Dima    |    16 Iun 2021   •   15:24

Noua metodă de furt care bagă spaima în proprietarii de automobile de lux presupune scanarea de la distanţă. Practic, în timp ce proprietarul maşinei se află în casă, hoţii clonează semnalul de deblocare, urcă la volan şi dispar. Totul în doar câteva secunde! 

Dispozitivul numit ”Pandora” face furori pe piaţa foarte neagră din România, acolo de unde interlopii se aprovizionează cu ce nici nu gândeşti.  
O maşină furată din Capitală, cu ajutorul acestui dispozitiv, a fost recuperată în Ploieşti.

”Este necesară o specializare a infractorilor pentru că sunt dispozitive care trebuie utilizate într-un anume fel, sunt două dispozitive conectate, cu unul se citeşte informaţia de pe cheie, iar celălalt stă în apropierea maşinii şi astfel se deschide şi motorul porneşte”, a declarat comisar şef Adrian Tudose, şef Serviciu Furturi Auto Bucureşti, citat de Adevărul

Poliţiştii bucureşteni de la Serviciul Furturi Auto s-au confruntat de curând cu un astfel de furt.  Ada, o tânără de 24 de ani din Capitală, a rămas fără bolidul parcat în faţa casei. Din fericire, hoţii nu au apucat să iasă din ţară, ci au fost prinşi la Ploieşti. 

Până acum, în Capitală au avut loc două asfel de furturi auto cu dispozitivul ”Pandora”.  
 

×
Subiecte în articol: furt auto pandora București
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close