Antena 3 CNN Actualitate Furtună puternică în Bucureşti și împrejurimi! Rafale de peste 75 km/h și copaci căzuți. Rețeaua electrică, afectată

Furtună puternică în Bucureşti și împrejurimi! Rafale de peste 75 km/h și copaci căzuți. Rețeaua electrică, afectată

După codul portocaliu de caniculă, meteorologii au emis un nou cod galben de vijelie și averse în București, dar și în județul Ilfov. Rafalele de vânt au fost de peste 75 km/h, iar mai mulți copaci au fost doborâți. De asemenea, rețeaua electrică a fost puternic afectată.

Furtună puternică în Bucureşti și împrejurimi! Rafale de peste 75 km/h și copaci căzuți. Rețeaua electrică, afectată
de Iulia Gorgorin    |    28 Iul 2021   •   22:49

Update ora 23:30

O furtună de scurtă durată, dar extrem de intensă a făcut dezastru în Capitală, dar şi în judeţul Ilfov. Sunt localităţi care au rămas fără curent electric, intersecţii blocate, maşini avariate, curse aeriene redirecţionate, trenuri întârziate şi persoane rănite.

Potrivit ultimelor informaţii, pe Calea Giuleşti  309, antena GSM de mari dimensiuni a căzut pe două locuinţe. Sunt două persoane rănite, una dintre acestea fiind deja transportată la spital, iar cea de-a doua primește îngrijiri medicale.

Gabriela Băncilă, director ANM, a intervenit miercuri seara la Antena 3, unde a oferit explicaţii despre furtuna care a pus stăpânire pe Capitală.

Ştirea iniţială:

Este furtună puternică în Bucureşti. Capitala "răsuflă" după temperaturile caniculare. Dacă astăzi s-au înregistrat 40 de grade Celsius, acum termometrele indică 24 de grade Celsius.

Meteorologii au emis miercuri seara avertizări Cod galben de averse și vijelii pentru București și județul Ilfov, valabile până la ora 23.45.

Imagini cu furtuna din București. Rețeaua electrică este puternic afectată

Mai mulţi copaci au căzut peşte maşini, cablurile electrice au fost afectate în localităţile din jurul Bucureştiului. 

Mai exact, ploaia puternică care a pornit din senin, a lăsat comuna Corbeanca fără curent, inclusiv zona Balotești, dar și anumite zone din București.

De asemenea, mai multe acoperişuri au fost smulse de vântul puternic.

Schela unui bloc stă să cadă pe bulevard, între Unirii și Universitate

Potrivit reporterului Rafaelo Varga, o schelă din zona Unirii-Universitate s-a desprins de pe un bloc, iar circulația este îngreunată. 

"Circulaţia este blocată aici la Piaţa Unirii, practic intersecţia cu Universitate. O schelă a fost practic dezlipită de un bloc în reabilitare şi în acest moment este susţinută de un stâlp de electricitate. Sunt aici foarte multe forţe de ordine, sunt pompieri care au şi urcat în această clădire să afle exact care este situaţia. Pompierii încearcă să tragă schela care stă să cadă şi este un adevărat pericol. Şi-au dat seama că nu au cum să tragă acea schelă şi vor încerca să vadă, dacă controlat pot să lase la pământ această schelă de aproximativ 4 metri", a relatat Rafaelo Varga, reporter Antena 3.

Furtuna puternică, însoţită de averse torenţiale şi descărcări electrice

Liniile 61, 66, 69 și 90 sunt blocate pe Calea Plevnei, din cauza unui copac căzut pe carosabil.

Liniile 14, 55, 69, 70, 79, 85, 86 și 90 - blocate pe Bd. Ferdinand, la Foișorul de Foc. Cauza: avarie în rețeaua de contact. A fost trimisă echipa de intervenție.

Potrivit ANM, în București și în județul Ilfov se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, averse ce vor acumula 15 - 20 l/mp și grindină de mici dimensiuni.

O altă avertizare Cod galben, valabilă până la ora 23.00, vizează localitățile Bolintin-Vale, Florești-Stoenești, Roata de Jos, Ulmi, Bolintin-Deal, Găiseni, Vânătorii Mici, Ogrezeni, Crevedia Mare, Buturugeni, Bucșani, Grădinari, Clejani, Mârșa, Cosoba din județul Giurgiu și Videle, Blejești, Gălăteni, Poeni, Gratia, Siliștea, Cosmești, Sârbeni, Purani din județul Teleorman.

Și în aceste zone se vor semnala local averse ce vor acumula peste 20 l/mp, grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelie.

Un mesaj RO-ALERT de "alertă severă" a fost transmis miercuri, 28 iulie, locuitorilor din Bucureşti şi Ilfov.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: furtuna Capitală vijelie
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close