Antena 3 CNN Actualitate Firea, după negocierile PNL, USR PLUS și UDMR: "Niciun program guvernamental, nicio strategie, nicio preocupare pentru oameni”

Firea, după negocierile PNL, USR PLUS și UDMR: "Niciun program guvernamental, nicio strategie, nicio preocupare pentru oameni”

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea a lansat un nou atac la adresa noii coaliţii de guvernare pe care o acuză că nu are nicio preocupare pentru oameni.

Firea, după negocierile PNL, USR PLUS și UDMR: "Niciun program guvernamental, nicio strategie, nicio preocupare pentru oameni”
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    18 Dec 2020   •   22:00

După 10 ore de negocieri la Vila Lac 1, PNL, USR PLUS și UDMR au făcut împărţirea ministerelor în viitorul guvern al României. Premier va fi Florin Cîțu, vicepremieri vor fi de la USR PLUS (Dan Barna) și UDMR (Kelemen Hunor).

Cele 18 ministere se vor împărți astfel: 9 ministere PNL, 6 ministere USR PLUS și 3 ministere UDMR.

"Gata. S-a impartit ciolanul. L-au facut mai lung si mai dolofan, sa ajunga la toata lumea! Cîțu - groparul finantelor -, a prins halca cea mai mare”, a spus Firea în postarea de pe Facebook.

Ea îl acuză apoi pe Ludovic Orban că nu s-a mulţumit doar cu un os şi că nu a prezentat nicio strategie sau vreo preocpare pentru oameni.

„Nici Orban - seful unui guvern falimentar nu s-a multumit doar cu un os de ros. Niciun program guvernamental, nicio strategie, nicio preocupare pentru oameni”, a conchis Firea în postarea de pe Facebook.

Firea: PNL a guvernat pe datorie, n-a fost capabil să genereze venituri. Iohannis şi liderii Dreptei se bat ca chiorii pe ciolan şi funcţii

Gabriela Firea spune că România riscă să trăiască din nou "blestemul" guvernării CDR din anii `90, caracterizat printr-o sărăcie a populației.

"România riscă să retrăiască blestemul guvernării dezastruoase a CDR din anii 90, cu inflație uriașă, devalorizare abruptă a monedei naționale, sărăcire accelerată a populației.

Gabriela Firea: Datoria publică, noi recorduri nefaste

Despre datoria publică – noi recorduri nefaste. Pentru România este imperativ să aibă cât mai repede un guvern cât mai competent posibil. 

Datoria publică a ajuns la niveluri critice și în scurt timp robinetul împrumuturilor galopante va începe să se închidă.

Datoria publică a atins 44% din PIB – un salt gigantic de aproape 10 puncte procentuale față de nivelul la care a lăsat-o PSD anul trecut.

Practic, PNL a guvernat pe datorie, n-a fost capabil să facă economia să funcționeze și să genereze venituri.

Până la finalul anului se va atinge pragul de 45% pondere în PIB a datoriei publice și următorul ministru al Finanțelor este obligat să prezinte un raport justificativ și propuneri pentru menținerea datoriei la un nivel sustenabil. În scurt timp se strânge robinetul împrumuturile excesive", a mai spus Firea pe reţelele de socializare.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea PSD
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close