Gala performanţei în Medicină. Ministerul Sănătăţii le mulţumeşte public doctorilor care luptă să trateze într-un sistem plin de lipsuri

de M.Z.    |    28 Apr 2015   •   20:51
Pentru prima dată în ultimele decenii, Ministerul Sănătăţii le mulţumeşte public doctorilor care luptă să salveze şi să trateze într-un sistem plin de lipsuri. În această seară, într-o gală organizată la Sala Radio, sunt premiaţi medicii care au făcut şi fac performanţă.

Distincţiile sunt acordate de artişti şi de persoane publice care s-au lovit de sistemul sanitar din România. 
 
Ideea acestei gale a fost îmbrăţişată şi pusă în aplicare de ministrul Nicolae Bănicioiu, după ce, într-o ediţie Sinteza Zilei, Mihai Gâdea a venit cu propunerea. Update 20.51 - Prof. dr. Irinel Popescu, cel care a pus bazele şcolii româneşti de transplant hepatic, a mulţumit ministrului Sănătăţii "pentru eforturile de a reda corpului medical demnitatea pe care o merită".
 
În discursul său, medicul a amintit şi de campionul român Mihai Leu, pe care l-a operat la Instititul Fundeni.


Update 20.00 - Conf. dr. Horaţiu Moldovan a mulţumit Ministerului Sănătăţii pentru acordarea distincţiei primite şi a ţinut să amintească faptul că, împreună cu echipa sa, rezolvă toate urgenţele din jumătatea de sud României.


Update 19.20
 - Profesorul Mircea Beuran, şeful secţiei de Chirurgie de la Spitalul Floreasca, a mulţumit Ministerului Sănătăţii pentru că a îmbunătăţit segmentul de Urgenţe, specialitate medicală indispensabilă.
 
"Este uşor şi greu să înţelegi că totuşi cineva care caută să împace neliniştea medicului şi pe cea a pacientului gândeşte să mângâie chiar cu această coală munca pe care o investim zi şi noapte în a ţine steagul sus vizavi de tradiţia menţionată, moştenită de la profesorii noştri. 
 
Mulţumesc domnului ministru (Nicolae Bănicioiu - n.r.) pentru faptul că s-a aplecat şi asupra segmentului de Urgenţă şi aici a îmbunătăţit şi credem că va îmbunătăţi în continuare acest palier care nu este programat şi care are nevoie de resurse tot timpul", a spus, marţi, medicul Beuran. 
 
Totodată, doctorul şi-a exprimat speranţa ca guvernanţii să facă mai mult, pentru ca medicii români să poată să rămână în ţară.
 
"În acelaşi timp, întâreşte alianţa medicilor cu lumea actorilor. Ne-am văzut în ipostaze similare, numai că atunci când terminăm fiecare are rezultatele lui. Din nefericire, lumea medicală de astăzi nu este atât de mult apreciată şi nu cred că este vina medicului în sine. 
 
Actuala conducere a Ministerului parcă conturează mai bine interesele medicilor şi ale pacienţilor. Să facem mai mult pentru ca toţi medicii să rămână în ţară", a încheiat prof. dr. Mircea Beuran.


Ştirea iniţială 18.30

Pentru prima dată în ultimele decenii, Ministerul Sănătăţii le va mulţumi public doctorilor care luptă să salveze şi să trateze într-un sistem plin de lipsuri. 

În această seară, într-o gală organizată la Sala Radio, medicii care au făcut şi fac performanţă vor fi premiaţi. Distincţiile vor fi acordate de artişti, de persoane publice care s-au lovit de sistemul sanitar din România. 
 
Ideea acestei gale a fost îmbrăţişată şi pusă în aplicare de ministrul Nicolae Bănicioiu, după ce, într-o ediţie Sinteza Zilei, Mihai Gâdea a venit cu propunerea. 
 
În urmă cu numai trei luni, ministrul Sănătăţii promitea că va face posibil un eveniment în care medicii de renume ai României să fie evocaţi şi să li se recunoască meritele. 
 
Nicolae Bănicioiu a vorbit despre nume grele ale medicinei româneşti care au fost şi sunt implicate în salvarea a zeci de mii de oameni. Ministrul Sănătăţii recunoaşte că statul ar trebui să pună la loc de cinste activitatea acestor profesionişti, care şi-au pus viaţa şi talentul în slujba oamenilor.
 
Evenimentul la care vor participa personalităţi ale lumii medicale, dar şi artistice îşi doreşte să aducă în atenţia oamenilor, dar şi a autorităţilor valoarea medicilor din România şi performanţele acestora. 

x close