Antena 3 CNN Actualitate Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, cere rechemarea lui George Maior din postul de ambasador al României în SUA

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, cere rechemarea lui George Maior din postul de ambasador al României în SUA

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, cere rechemarea lui George Maior din postul de ambasador al României în SUA
08 Mai 2019   •   14:14

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a trimis la Cotroceni cererea de rechemare în ţară a lui George Maior, actual ambasador al României în SUA. Decizia finală în acest caz va aparține președintelui Klaus Iohannis. Informaţia a fost confirmată pentru Antena 3 de Teodor Meleşcanu.

George Maior a fost înainte să fie trimis la Washington, șeful SRI.

„Comisia de politică externă a Senatului a solicitat Ministerului Afacerilor Externe, să facă o analiză referitoare la domnul ambasador Maior. În urma acestei solicitări, am făcut analiza respectivă și am trimis la președenție propunerea de rechemare a domnului ambasador George Maior și numirea unui nou ambasador la Washington. Propunerile noastre s-au analizat pe analiza impactului asupra relațiilor cu SUA, partener strategic al Românie, așa cum rezultă din raportul privind  folosirea serviciului român de informații de către domnul George Maior în scopuri personale”, a declarat Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close