Antena 3 CNN Actualitate George Simion: "Oamenilor li se dă frică pe pâine!" Liderul AUR anunţă că va ataca în justiţie noile restricţii anti-pandemie

George Simion: "Oamenilor li se dă frică pe pâine!" Liderul AUR anunţă că va ataca în justiţie noile restricţii anti-pandemie

Liderul Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a reconfirmat, vineri, la Antena 3, că formaţiunea sa va contesta în justiţie măsurile decise cu o zi înainte de Guvern, care impun noi restricţii de mobilitate şi de activitate în zonele cu o rată ridicată a infectărilor cu COVID.

George Simion: "Oamenilor li se dă frică pe pâine!" Liderul AUR anunţă că va ataca în justiţie noile restricţii anti-pandemie
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    26 Mar 2021   •   18:02

George Simion: Noile restricţii sunt ilogice. Franţa le aplică din decembrie şi numărul de infectări tot creşte

"Trăim, probabil, într-o dictatură iar scopul este să se inducă panică, să se inducă frică iar aceste bâlbâieli cu anunţuri pe Facebook din partea primului ministru nu-şi au rostul. Oamenii nu vor şti. 'Când trebuie să intru în casă, la 18? La 20? Mai am voie să ies? La un metru? La 100 de metri?'

Sunt măsuri ilogice. Franţa aplică această oră, ora 18 (de interdicţie a deplasărilor, n.r.) din decembrie şi numărul a tot crescut. Nu ne dăm seama de ce sălile de sport sunt închise, când tocmai sportul, tocmai încrederea în sine avantajează imunitatea oamenilor. Acum oamenilor nu li se dă încredere, li se dă frică pe pâine.

Aşteptăm textul ordonanţei, care e, cu siguranţă, neconstituţională, prin care medicii nu vor răspunde pentru malpraxis. Vlad Voiculescu dă dovada supremă a dictaturii medicale pe care vrea să o impună.

George Simion: Se instaurează carantină după nişte cifre măsluite

Cred că, în sfârşit, va fi fericită Andreea Moldovan, secretarul de stat, pentru că va instaura carantină, va instaura starea de urgenţă după nişte cifre îndoielnice. Au fost măsluite electoral, după cum a spus chiar ministrul Sănătăţii. 

E suficient să vedem harta şi faptul că nu mai avem voie să ieşim din casă decât pentru a merge la lucru, în rest trebuie să prezentăm adeverinţă", a spus George Simion într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Întrebat dacă va contesta noile restricţii, Simion a răspuns:

"Absolut. Şi la tribunal, şi la Curtea Constituţională...Trebuie să folosim fiecare pârghie la dispoziţie, pentru că românii nu mai suportă...Prin mimetism, aplicăm nişte măsuri care nu ajută. Trebuie să participăm la această prefăcătorie, sau să spunem oamenilor adevărul? Nu ajută!"

Noile restricții din Hotărârea CNSU intră în vigoare de duminică, a anunțat premierul Florin Cîțu

"Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie.", a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat în cursul zilei de joi măsurile care se vor aplica în România, pentru împiedicarea răspândirii COVID-19. Măsurile se vor aplica în funcție de rata de infectare din fiecare localitate, mai exact atunci când se depășește pragul de 4 infectări la mia de locuitori și cel de 7.5.

În localitățile în care rata de infectare depășește 4 la mia de locuitori:

  • Carantina de noapte începe de la 20.00 și ține până la ora 05.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.
  • Magazinele se închid la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.
  • Sălile de fitness își suspendă activitatea.

Când rata de infectare din localitate va coborî sub 3.5 la mia de locuitori, aceste măsuri nu se vor mai aplica.

În localitățile în care rata de infectare depășește 7.5 la mia de locuitori:

  • Carantina de noapte începe de la ora 20.00 și ține până la ora 05.00 pe tot parcursul săptămânii.
  • Magazinele de tip supermarket se închid de la ora 18.00 în fiecare zi.
  • Sălile de fitness își suspendă activitatea.

Dacă rata de infectare din localitate scade sub pragul corespunzător, aceste măsuri nu se vor mai aplica, fiind înlocuite cu cele specifice noii valori a indicatorului menţionat.

×
Subiecte în articol: George Simion restricţii
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close