Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Cârciu a anunţat câți români sunt plecați astăzi în străinătate

Gheorghe Cârciu a anunţat câți români sunt plecați astăzi în străinătate

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a anunţat că 5.700.000 de români sunt plecați astăzi din România și stabiliți în diaspora, conform datelor oficiale raportate în decembrie 2020, însă cifra neoficială arată că "depășim 8 milioane de români în afara granițelor, fără să numărăm comunitățile istorice".

Gheorghe Cârciu a anunţat câți români sunt plecați astăzi în străinătate
Sursa foto: Gheorghe Cârciu/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    04 Oct 2022   •   19:22

Gheorghe Cârciu, secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, a anunţat numărul real al românilor din diapora.

„Avem o cifră oficială care ne spune că 5.700.000 de români - ultima cifră oficială în decembrie 2020 - de români în afara granițelor. După numărătoarea statelor unde se găsesc români, una neoficială și avem și studii în acest sens, depășim 8 milioane de români în afara granițelor, fără să numărăm comunitățile istorice“, a declarat Gheorghe Cârciu într-un interviu acordat în exclusivitate pentru ȘtiriDiaspora și DC News.

„Practic avem o Românie întreagă în afara granițelor româniei“, a subliniat Bogdan Chireac.

„Avem cinci țări în care sunt localizați peste un milion de români: Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Franța. În Franța poate avem 900.000 și...undeva pe acolo. Cu siguranță mai sunt și cel puțin 20% români care nu sunt înregistrați. Sunt sezonierii, cei din familii mixte, cei care au obținut cetățenie, copii celor din familii mixte, cei cu cetățenie care sunt la a doua generație și care cu siguranță nu mai sunt numărați români ci cu cetățenia pe care o dețin acolo.

De asemenea, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a efectuat, în perioada 1-3 octombrie 2022, o vizită de lucru în Republica Italiană. Agenda demnitarului român a cuprins întrevederi cu reprezentanți ai mediului asociativ, ai autorităților locale și regionale.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Cârciu romani strainatate
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close