Antena 3 CNN Actualitate Ginerele lui Băsescu, la DNA. Procurorii ar putea extinde urmărirea penală faţă de Radu Pricop

Ginerele lui Băsescu, la DNA. Procurorii ar putea extinde urmărirea penală faţă de Radu Pricop

Ginerele lui Băsescu, la DNA. Procurorii ar putea extinde urmărirea penală faţă de Radu Pricop
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Mai 2015   •   11:05

Ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, Radu Pricop, s-a prezentat miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat de procurori. Potrivit Agerpres, la intrarea în sediul DNA, el nu a făcut nicio declaraţie presei.

Potrivit unor surse judiciare, este posibil ca anchetatorii să extindă cercetările faţă de acesta, pentru fals în înscrisuri şi instigare la fals, după ce marţi au făcut acelaşi lucru în cazul lui Sergiu Lucinschi.

Pricop a refuzat să facă orice declaraţie chiar şi la ieşirea de la DNA.


Radu Pricop este cercetat de procurorii anticorupţie, sub control judiciar, fiind acuzat de complicitate la şantaj în dosarul lui Sergiu Lucinschi.

Potrivit DNA, Radu Pricop este acuzat că a uzat de calitatea de avocat în săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa, rezultând că, deși inițial a oferit, personal, lui Sergiu Lucinschi "consultanţă juridică", conţinând elemente contrare legii, ulterior, pentru a masca participația la fapta respectivă, a procedat la interpunerea, în relaţia cu acesta, a altor persoane, pentru a disipa eventuala răspundere penală. Procurorii susțin că el a transmis, prin intermediul acestora, lui Lucinschi informaţiile necesare obținerii sumei de bani necuvenite.

De asemenea, Radu Pricop este anchetat de DNA şi într-o altă cauză, după ce a preluat de la DIICOT dosarul "Moşia Brătienilor", în care se efectuează cercetări în legătură cu retrocedări ilegale de terenuri din județul Argeș.

DIICOT şi-a declinat, pe 16 martie, în favoarea DNA competența în acest dosar, în care Radu Pricop are calitatea de suspect.

Inişial, dosarul a fost deschis de Parchetul General, care a dispus la 26 mai 2014 începerea urmăririi penale pentru mai mulţi făptuitori, printre care se afla şi Radu Pricop, pentru săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

×
Subiecte în articol: Radu Pricop Sergiu Lucinschi
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close