Antena 3 CNN Actualitate Greii din PDL cad ca popicele. Denunţul lui Dorin Cocoş este devastator pentru Vasile Blaga

Greii din PDL cad ca popicele. Denunţul lui Dorin Cocoş este devastator pentru Vasile Blaga

Greii din PDL cad ca popicele. Denunţul lui Dorin Cocoş este devastator pentru Vasile Blaga
de O.P.    |    26 Feb 2015   •   06:57

Dorin Cocoş face dezvăluiri devastatoare pentru greii PDL. Acesta le-a povestit procurorilor cum i-a dat trezorierului PDL, Ion Ivaşcu, 600 de mii de euro din şpaga Microsoft, pentru campania lui Traian Băsescu din 2009.

Banii s-au dat la solicitarea lui Vasile Blaga, mai spune Cocoş. Şocant este însă că trezorierul Ivaşcu se afla în acelaşi timp şi la conducerea firmei Omnilogic, o altă companie din dosarul Microsoft.

Iar proprietarul, Gabriel Marin, a denunţat-o pe Elena Udrea pe motiv că ar fi pretins bani pentru deblocarea megacontractului E-România.

În denunţul depus această săptămână la DNA, Dorin Cocoş recunoşte că i-a dat trezorierului PDL, Ion Ivaşcu, bani din şpaga Microsoft.

Ivaşcu a fost, în acelaşi timp, trezorier al PDL şi director financiar al firmei Omnilogic, condusă de omul de afaceri Gabriel Marin.

Cu Ivaşcu plecat de la conducerea firmei, proprietarul Omnilogic, Gabriel Marin, a denunţat-o pe Udrea la DNA. În baza unei înţelegeri cu protejata lui Băsescu,  Dorin Cocoş a pretins şi a primit de la Gabriel Marin 3 milioane de euro pentru deblocarea plăţilor pentru contractul e-România.

Contractul, în valoare de 10 milioane de euro fără TVA, a fost atribuit Omnilogic în martie 2010 în urma unei licitaţii deschise la care au participat trei firme. Ministerul Comunicaţiilor, condus de Gabriel Sandu, principalul denunţător din dosarul Microsoft, a decis că cea mai bună ofertă a fost a companiei unde director financiar este chiar trezorierul partidului de la guvernare.

La începutul lui 2010, firma încheia un contract de aproape 40 de milioane de euro, fără TVA, cu Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, pentru echipamente şi servicii. Omnilogic era, atunci, singurul ofertant. La fel s-a întîmplat şi în 2009, cînd compania a încheiat mai multe contracte cu unităţi din subordinea SRI, pentru achiziţie de pachete software şi calculatoare, în valoare de peste 4 milioane de lei.

În luna octombrie a aceluiaşi an, firma obţinea un contract de 27 de milioane de euro de la Imprimeria Naţională, pentru furnizarea de echipamente electrice, aplicaţii software şi echipamente de comunicaţii pentru paşapoarte.

×
Subiecte în articol: Dorin Cocos DNA pdl denunt
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close