Antena 3 CNN Actualitate Guvernul oferă ajutoare de urgență pentru persoanele afectate de inundații

Guvernul oferă ajutoare de urgență pentru persoanele afectate de inundații

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, în această dimineață, Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru aprobarea unor măsuri urgente de sprijinire a persoanelor din localitatea Grecești, județul Dolj, afectate de inundații.

Guvernul oferă ajutoare de urgență pentru persoanele afectate de inundații
Sursa foto: Facebook, Gabriela Firea
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Iun 2023   •   11:39

"Suntem alături de  oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. Ținem  legătura cu autoritățile locale  pentru a oferi tot suportul necesar persoanelor afectate de inundații", a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

În cadrul reuniunii, a fost aprobată, prin Hotărâre, acordarea de ajutoare umanitare ce constau în produse alimentare și apă. 

Au fost scoase din rezervele de stat și acordate ca ajutoare umanitare interne de urgență, cu titlu gratuit, pentru populația afectată de inundații, 198 de bucăți de conserve din carne de porc în suc propriu, 198 de converse din pateu de ficat, 198 de converse din legume și 500 de pet-uri de apă minerală plată.

Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă, că  Executivul îi va ajuta pe cei care sunt afectați de inundațiile din România.

Citește și: Inundațiile au făcut ravagii în mai multe județe din România. Sute de oameni, izolați din cauza puhoaielor

Premierul a precizat că cea mai afectată localitate este în Dolj, unde zeci de persoane sunt izolate sau au fost evacuate preventiv.

„Oamenii afectați de inundațiile din ultimele zile vor fi ajutați de Guvern! Cele mai mari probleme sunt în localitatea Grecești din Dolj, unde zeci de persoane sunt izolate sau au fost evacuate preventiv.

Ne-am asigurat prin Departamentul pentru Situații de Urgență că acești oameni vor primi mâncare caldă și apă.

De asemenea, am vorbit cu autoritățile din localitate să găsim soluții pentru ca oamenii să aibă unde să doarmă la noapte și am dat asigurări că vom aloca imediat bani din fondul de rezervă pentru refacerea drumurilor și remedierea pagubelor”, a transmis premierul, într-o postare pe Facebook.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close