Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a pus de două ori lacătul pe un spital. Bolnavii, cei mai afectaţi

Guvernul a pus de două ori lacătul pe un spital. Bolnavii, cei mai afectaţi

Guvernul a pus de două ori lacătul pe un spital. Bolnavii, cei mai afectaţi
Sursa foto: Foto: gorjeanul.ro
de O.P.    |    25 Noi 2011   •   06:20

Guvernul reuşeşte să pună pentru a doua oară lacătul pe un spital din Gorj. Degeaba s-au chinuit consilierii locali să redeschidă singurul spital din Bumbeşti, că Prefectura a anulat hotărârea. Cei care se confruntă cu probleme de sănătate trebuie să străbată acum zeci de kilometri până la cel mai apropiat spital.

La mai bine de jumătate de an de când Guvernul a decis să închidă singurul spital din Bumbeşti-Jiu, consilierii locali au găsit o soluţie pentru redeschiderea unităţii. Nu pentru mult timp, pentru că hotărârea Consiliului Local de a face un parteneriat public privat cu o firmă care să preia mangementul Spitalului Bumbeşti a fost atacată de reprezentantul executivului în teritoriu.

Edilul din Bumbeşti Jiu spune că va lupta în continuare să redeschidă spitalul şi că nu înţelege decizia prefectului.

Pana când instituţiile statului se vor decide asupra redeschiderii unităţii, localnicii vor fi din nou puşi pe drumuri între spitale, la zeci de kilometri distanţă.

Spitalul din Bumbeşti Jiu a fost închis în luna aprilie a acestui an, dupa ce primaria investise aproape 50 de miliarde de lei vechi în acesta. Sigiliile se afla acum pe uşi, iar aparate sunt acoperite pentru a nu se pune praful pe ele.


 





×
Subiecte în articol: sistem sanitar bolnavi medicina
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close