Antena 3 CNN Actualitate Imagini de la protestul uriaş al fermierilor din Constanţa. Ce veste au primit din partea oficialilor

Imagini de la protestul uriaş al fermierilor din Constanţa. Ce veste au primit din partea oficialilor

Un protest uriaş al fermierilor din Constanţa a avut loc azi. Aproape 200 de fermieri au iesit pe străzile din Ciocârlia şi Techirghiol. Protestele nu au fost lipsite de scandal. Au fost discuţii aprinse între protestatari şi oficiali. În final, însă, fermierii au primit o promisiune fermă din partea reprezentantului Guvernului. Aceştia vor primi despăgubiri pentru culturile afectate de secetă.

Imagini de la protestul uriaş al fermierilor din Constanţa. Ce veste au primit din partea oficialilor
de Iulia Gorgorin    |    26 Aug 2020   •   21:45

Aproape 200 de fermieri din Ciocârlia au ieşit încă de la primele ore ale dimineţii pentru a protesta. Prin acest protest, fermierii au vrut să atragă atenţia asupra faptului că Guvernul nu le oferă sprijin, pe fondul secetei acute. La manifestare au fost prezenţi şi oficiali, printre care prefectul judeţului, dar şi secretarul de stat în Ministerul Agriculturii.

''Ne-a ajuns cuțitul la os în această situaţie şi nu mai putem!  Terenurile sunt foarte grele, cheltuielile sunt enorme. În condiţiile anului viitor produsele cred că vor fi în faliment'', spune un fermier.

La protest au avut loc şi discuţii aprinse cu secretarul de stat în Ministerul Agriculturii. Însă, o veste bună din partea oficialilor a venit la scurt timp.

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii i-a liniştit pe protestatari spunându-le că o parte din cheltuieli vor fi despăgubite.

''I-am asigurat de faptul că no, Ministerul Agriculturii vom despăgubi o parte a cheltuielilor și a pierderilor pe care le-au avut dânşii înregistrate, atât cu culturile de toamnă.  Astăzi avem ordonanţă de urgenţă aprobata în Guvern pentru culturile de toamnă, urmând ca după finalizarea perioadei de întocmire a proceselor verbale, data limită fiind 15 sept şi 30 septembrie, data limită pentru finalizarea rapoartelor de sinteză. Pentru culturile de primărvară vom initia un alt act normativ după 1 octombrie, pentru a găsit soluții, inclusiv pentru culturile de primavara'', a spus secretarul de stat.

Fermierii din Ciocârlia au fost opriţi de poliţişti, care nu i-au lăsat să pornească în marş pe drumurile din judeţ şi să se unească cu protestatarii din Techirghiol.

Cele 200 de tractoare şi combine au fost oprite pentru că nu au voie să circule pe drumul naţional, ci doar în comuna de provenienţă.

 

 

×
Subiecte în articol: fermieri Constanța protest
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close