Antena 3 CNN Actualitate Imagini de poveste surprinse la Cascada Bigăr şi Cârşa: "Este o priveliște minunată și o oază de liniște"

Imagini de poveste surprinse la Cascada Bigăr şi Cârşa: "Este o priveliște minunată și o oază de liniște"

Iarna le-a oferit turiștilor un adevărat spectacol. Una dintre cele mai frumoase căderi de apă din lume, Cascada Bigăr a înghețat şi pare desprinsă dintr-un basm. La câţiva kilometri distanţă, cascada Cârşa îi face concurenţă. A îngheţat aproape complet şi arată aidoma unui uriaş palat de cleștar.

Imagini de poveste surprinse la Cascada Bigăr şi Cârşa: "Este o priveliște minunată și o oază de liniște"
Sursa foto: Facebook
de Claudia Popovici    |    28 Ian 2022   •   17:49

Indiferent de anotimp, ani la rând, Cascada Bigăr a fost unul dintre principalele obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, având una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din lume.

Toată lumea știe cum arată Cascada Bigăr pe timp de vară, cu soare și aer cald, dar puţini sunt aceia care au văzut această minune a naturii împodobită cu podoabe de cleștar și țurțuri imenși.

La câţiva kilometri distanță, cascada Cârşa îi face concurență. A înghețat aproape complet şi arată aidoma unui uriaș palat de cleștar.

Turiştii rămân fascinați de frumusețea cascadelor. Peisajul ce îl oferă căderile de apă înghețate, este unul de vis.

„Frumusețe naturală, aparte. Atât iarna, cât și vara, această cascadă, te uimește, cu frumusețea ei.Este o priveliște minunată și o oază de liniște", spune cineva.

"Wow! Superb! Un peisaj minunat,mirific", mai spune cineva.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Imagini de basm surprinse în Cheile Râmeţului, micul canion din Munții Apuseni

Vremea deosebit de rece din ultimele zile a creat în Cheile Râmeţului, Munții Apuseni, din Alba un veritabil „regat de gheață”. Călătorii curajoși sunt răsplătiți cu priveliști de o măreție unică şi cu impresia unei călătorii de basm.

Cheile Râmeţului din judeţul Alba reprezintă cel mai mare obiectiv natural al părţii centrale a Trascăului, această zonă fiind declarată rezervaţie naturală complexă ce se întinde pe o suprafaţă de 150 hectare.

Indiferent de anotimp Cheile Râmeţului îşi răsplăteşte oaspeţii cu privelişti de o măreţie unică şi cu impresia unei călătorii de basm.

Traversarea acestora pune la încercare rezistenţa temerarilor, dar orice efort merită datorită frumuseţii zonei.  

Traseul, cu dificultate medie, porneşte de la Cabana Râmeţ, aflată în apropierea Mănăstirii Râmeţ, spre un teritoriu stâncos cu versanţi apropiaţi care necesită traversarea pe scoabe, cabluri montate în pereţi şi pe alocuri traversare prin apă.

La ieșirea din chei se ajunge într-un sat izolat cu case tradiţionale vechi cu acoperişuri din paie şi grajduri părăginite, năpădite de vegetaţie.

Aici este cătunul Cheia, locuit doar în timpul verii. Traseul este marcat cu cruce albastră şi are o durată de circa 4 ore, dus-întors.

Vremea deosebit de rece din ultimele zile a creat în Cheile Râmeţului din Alba un veritabil „regat de gheață”.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close