Antena 3 CNN Actualitate Imagini live transmise de NASA cu eclipsa de soare, care este vizibilă și în România

Imagini live transmise de NASA cu eclipsa de soare, care este vizibilă și în România

NASA transmite live eclipsa parțială de soare. În țara noastră, eclipsa este cea mai vizibilă în partea de Nord a țării.

Imagini live transmise de NASA cu eclipsa de soare, care este vizibilă și în România
Sursa foto: Hepta
de Alexandru Negrici    |    10 Iun 2021   •   14:21

Regiunea unde fenomenul astrologic se vede cel mai clar este formată din: Nordul judeţului Timiş, din judeţele Arad, Bihor, Satu Mare şi Maramureş, de pe întregul teritoriul Transilvaniei şi din cea mai mare parte a Moldovei, iar din Republica Moldova de pe aproape tot teritoriul, potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu"

Eclipsa a început mai devreme în Nord-Vestul țării, deoarece aceea este direcția din care vine umbra lunii. Tot în regiunea de Nord-Vest, unde Soarele va fi acoperit cel mai mult, durata eclipsei o să fie de 1 oră și 18 minute.

În centrul țării, durata eclipsei poate să fie doar de câteva minute, conform reprezentanților Observatorului.

„Pe 10 iunie se produce o eclipsă de Soare care se va vedea ca parţială din jumătatea de nord a ţării noastre. Eclipsa începe cel mai devreme la ora 13:17, în nord-vest, şi va avea ca acoperire maximă 2,1% din discul Soarelui. Dacă doriţi să o priviţi, va trebui să folosiţi un filtru special, denumit Mylar, sau cel mai dens filtru de sudură. Prin telescop, eclipsa se poate observa prin proiecţie, fără a privi Soarele. Nu priviţi direct Soarele, pentru că puteţi orbi”, au precizat reprezentanţii Observatorului într-o postare pe Facebook.

×
Subiecte în articol: eclipsa nasa
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close