Antena 3 CNN Actualitate Imagini impresionante de la parada de Ziua Naţională a României. Preşedintele Băsescu a participat la eveniment

Imagini impresionante de la parada de Ziua Naţională a României. Preşedintele Băsescu a participat la eveniment

Imagini impresionante de la parada de Ziua Naţională a României. Preşedintele Băsescu a participat la eveniment
Sursa foto: Foto: Antena 3/ Intact Images/ Agerpres
de O.P.    |    01 Dec 2011   •   06:12

Românii din toată lumea sărbătoresc astăzi Ziua Naţională.  În Capitală, evenimentul a fost marcat printr-o paradă militară la Arcul de Triumf, care a început la ora 11.00, şi prin depuneri de coroane la monumentele închinate eroilor şi martirilor români.  Manifestări similare au loc şi în Cetatea Unirii, la Alba Iulia, dar şi în marile oraşe ale ţării. 

La parada de la Arcul de Triumf a participat şi preşedintele Băsescu. La sosire, şeful statului a fost întâmpinat de garda de onoare, care i-a prezentat onorul şi a intonat imnul de stat.

Alături de şeful de stat, la eveniment au participat şi preşedintele Senatului, Vasile Blaga, şi fostul şef al statului Emil Constantinescu.

Preşedintele a fost huiduit la finalul paradei de la Arcul de Triumf

Emil Boc a fost huiduit la Alba Iulia. Simpatizanţii PDL au protestat: "Terminaţi, măi nesimţiţilor"

 


Paradă fastuoasă de Ziua Naţională a României

Aproximativ 1.500 de militari şi tehnică militară a MApN, MAI, SRI şi SPP participă astăzi la Parada militară organizată de Ziua Naţională a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti.

De la ora 8.00, au avut loc ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie, amplasat în faţa Palatului Naţional al Copiilor din Parcul Tineretului şi la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

Potrivit MApN, începând cu ora 17.40, în Piaţa Tricolorului din faţa Palatului Cercului Militar Naţional, vor avea loc un ceremonial militar şi un concert de cântece ostăşeşti, urmate de retragerea cu torţe a militarilor din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" pe itinerariul Palatul Cercului Militar Naţional, Bulevardul Regina Elisabeta, Piaţa Operei, Piaţa Leu, Bulevardul General Vasile Milea.


 
 Ziua Naţională a venit şi cu restricţii în trafic:

Paradele de ziua naţională aduc restricţii în trafic. Până la ora 15.00, circulaţia va fi închisă pe Şoseaua Kiseleff, pe tronsonul cuprins între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Arcului de Triumf. Nu se va circula nici pe banda a treia a Şoselei Bucureşti - Ploieşti, dinspre Fântâna Mioriţa către Piaţa Presei Libere.

Între 9.00 şi 15.00, circulaţia va fi închisă total pe mai multe străzi din zona Arcului de Triumf. Nu se va circula pe Şoseaua Kiseleff şi pe străzile adiacente, pe Strada Alexandru Constantinescu, pe Bulevardul Alexandru Averescu, Bulevardul Mărăşti şi pe Bulevardul Mareşal Constantin Prezan.

Între orele 17 şi 19 traficul va fi restricţionat şi pe traseul Palatul Cercului Militar - Bulevardul Vasile Milea. Poliţia Capitalei recomandă câteva rute ocolitoare.
 

 
Data  de 1 Decembrie a fost stabilită după revoluţia din 1989 şi marchează ziua unirii României cu Transilvania. Pe 1 decembrie 1918, mii de delegaţi din toate regiunile Transilvaniei decideau la Alba Iulia Unirea cu Regatul.

Până la revoluţie, Ziua Naţională era sărbătorită pe 23 august, data la care România a trecut de partea coaliţiei antifasciste.

 





×
Subiecte în articol: 1 Decembrie ceremonii
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close