Antena 3 CNN Actualitate În ce state europene e mai ușor să-ți găsești un loc de muncă

În ce state europene e mai ușor să-ți găsești un loc de muncă

În ce state europene e mai ușor să-ți găsești un loc de muncă
06 Ian 2016   •   20:23

Marea Britanie, Estonia, Norvegia, Austria şi Germania oferă cele mai bune perspective pentru locuri de muncă din Europa, conform unui studiu realizat de compania de recrutare Glassdoor, potrivit unui articol apărut miercuri în publicaţia britanică 'The Telegraph', citat de Agerpres.

Aceste state au un nivel scăzut al şomajului în rândul tinerilor, oferă o gamă mai largă de locuri de muncă pentru persoanele calificate şi au cea mai ridicată proporţie de contracte temporare.

În schimb, cele mai slabe perspective pentru care care îşi caută un loc de muncă se înregistrează în Grecia, Spania şi Portugalia. Aceste state au cel mai ridicat nivel al şomajului, de 24,6%, 21,6% şi, respectiv, 12,4%, conform datelor Eurostat.

'Grecia, Spania şi Portugalia se confruntă în continuare cu un şomaj ridicat şi o creştere economică lentă, parţial din cauza reglementărilor inflexibile de pe piaţa muncii', a apreciat Andrew Chamberlain, economist şef la Glassdoor.

Glassdoor are o platformă pe care angajaţi din toată lumea dau note şi lasă comentarii pentru companiile la care sunt sau au fost angajaţi.

×
Subiecte în articol: UE
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close