Antena 3 CNN Actualitate "În maxim 2-3 ani, vom juca cu trofeul pe masă". Eroinele României de la Fed Cup, la Sinteza zilei

"În maxim 2-3 ani, vom juca cu trofeul pe masă". Eroinele României de la Fed Cup, la Sinteza zilei

"În maxim 2-3 ani, vom juca cu trofeul pe masă". Eroinele României de la Fed Cup, la Sinteza zilei
de S.T.    |    21 Apr 2015   •   21:39

Echipa naţională de tenis, care a calificat România în Grupa Mondială după 23 de ani de absenţă, a venit la "Sinteza Zilei" să spună frumoasa poveste a acestei reuşite.

Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu, Irina Camelia Begu, Raluca Olaru, căpitanul nejucător al echipei, Alina Cercel-Tecşor, şi preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, au fost invitaţii speciali ai lui Mihai Gâdea, marţi, la Antena3.

Vă amintim că echipa noastră a învins Canada cu 3 la 2, după ce a şaptea jucătoare a lumii, Eugenie Bouchard, a pierdut două meciuri. Punctul decisiv a fost câştigat de Alexandra Dulgheru. Astfel, România a urcat cinci poziţii în clasamentul Fed Cup şi se află pe locul 7.

Mihai Gâdea le-a întrebat pe campioane dacă au plecat cu siguranţa câştigului, iar Alexandra Dulgheru a răspuns: "ne-am dorit foarte mult să câştigăm, dar săptămâna aceasta a însemnat cât 2-3 săptămâni de turnee. A fost foarte greu, au fost emoţii şi o responsabilitate în plus ".

După 34 de ani, România s-a calificat între cele mai bune opt echipe din lume.

România a participat ultima data în Grupa Mondială în 1992.

Alexandra Dulgheru şi Andreea Mitu au vorbit despre meciurile disputate cu numărului 7 WTA, Eugenie Bouchard, pe care au învins-o de două ori.

"În momentul în care am câştigat, m-am simţit incredibil", a spus Alexandra.


Ce îşi doreşte echipa de Fed Cup a României?


"Odată ce am ajuns aici, nu avem ce pierde. Am ajuns în grupa mondială 1, ne batem cu cele mai bune echipe. Vom da şi mai mult", a spus Alexandra Dulgheru.

Irina Begu a declarat că speră ca echipa să fie în continuare la fel de unită.

"Îmi doresc foarte mult să fim toate sănătoase, ca să putem juca şi să fim la cel mai înalt nivel al nostru", a menţionat Raluca Olaru.

Andreea Mitu a afirmat că ar fi bucuroasă să fie toate fetele bine, să poată alege cine cu cine joacă.

Căpitanul nejucător al echipei, Alina Cercel-Tecşor, a declarat că şi-ar dori ca echipa să fie sudată, indiferent de forma ei.

"Îmi doresc să căpătăm experienţa de a manageria mai bine emoţiile şi să fim mai stăpâne pe situaţie, indiferent de scor şi de rezultate", a spus Alina Tecşor, adăugând că echipa trebuie să urmărească obiectivele cu încredere şi determinare.

George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, declară că ştia de anul trecut că a sosit vremea ca România să stea la masă cu cele mai bune ţări din lumea tenisului feminin.

"În maxim 2-3 ani, vom juca cu trofeul pe masă", a punctat el.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea"



×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close