Antena 3 CNN Actualitate Pompierii au descoperit cauza degajării mari de fum de la Spitalul de Copii din Iași. Eroare umană

Pompierii au descoperit cauza degajării mari de fum de la Spitalul de Copii din Iași. Eroare umană

Reprezentanții ISU Iași au anunțat că la Spitalul de Copii nu a fost incendiu. Specialiștii au stabilit că funinginea a fost evacuată în mod greșit.

Pompierii au descoperit cauza degajării mari de fum de la Spitalul de Copii din Iași. Eroare umană
de Laura Dinu    |    03 Iun 2022   •   09:21

Update 12:15. Pompierii susțin că incidentul a fost provocat de o eroare.

„Spitalul de Copii din Iași se află într-un amplu proces de renovare, iar constructorul a dorit să evacueze funinginea dintr-un coș de fum dezafectat. Accidental a fost inversat sensul de evacuare al ventilatorului, iar funinginea a fost introdusă în camerele tehnice și ulterior în spațiile comune. Nu a fost incendiu”, au explicat cei de la ISU, potrivit Mediafax. 

Potrivit ISU Iași au fost semnalate degajări de fum la etajul 1 a unității sanitare.

Pacienții și personalul medical au fost evacuați în siguranță. 

Primele imagini din timpul intervenției

Din primele informații se pare că degajările de fum provin de pe căile de ventilație. 

„Nu am văzut flacăra. Am întrebat şi managerul. Nu este flacără, este doar un fum care pare să fie de la un sistem de ventilaţie. Vă informez în caz de aflu mai multe detalii”, a declarat şef lucrări dr. Solange Tamara Roşu – medic şef UPU, Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, potrivit bzi.ro.

Aproximativ 200 de persoane au fost evacuate, printre care şi 50 de copii.

La fața locului s-au deplasat 14 autospeciale de intervenție.

Purtătorul de cuvânt al ISU Iași și managerul spitalului au făcut declarații.

„Nu a fost incendiu. Nu au fost victime. Au fost evacuate 200 de persoane. Cauza producerii incidentului este în curs de stabilire”, a declarat Georgica Onofreiasa, purtător de cuvânt ISU Iaşi.

„Nu există o flacără deschisă. Nu este în zona noastră de activitate. Nu au fost intoxicaţii. Pacienţii care aveau cazare în saloanele în apropiere au fost evacuaţi. Se spala funinginea. Se va stabili care este sursa acestui fum. Parterul, etajul 1 către etajul 4. Deci de undeva de jos a urcat. Noi funcționam în parametri maximi. Zece minute a durat totul. S-a ventilat şi s-a degajat fumul. Există o comunicare de jos în sus care a dus această funingine către partea medicală”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului Sf. Maria din Iaşi.

×
Subiecte în articol: incendiu
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close