Antena 3 CNN Actualitate Începe bacalaureatul, emoții mari pentru elevii de liceu! Măsuri speciale, reguli extrem de stricte

Începe bacalaureatul, emoții mari pentru elevii de liceu! Măsuri speciale, reguli extrem de stricte

Luni, absolvenții claselor a douăsprezecea vor susține bacalaureatul la Limba și literatura română. S-au luat deja măsuri pentru ca totul să se desfășoare în condiții de maximă siguranță.

Începe bacalaureatul, emoții mari pentru elevii de liceu! Măsuri speciale, reguli extrem de stricte
de Laura Dinu    |    22 Iun 2020   •   07:35

Anul acesta, examenul de bacalaureat este atipic față de alți ani și asta pentru că elevii trebuie să respecte o serie de măsuri de protecție. 

În primul rând aceștia vor fi nevoiți să treacă printr-un tunel unde vor fi dezinfectați, iar mai apoi vor merge către sălile de clasă.

La intrarea în unitățile de învățământ, aceștia vor fi întâmpinați de un cadru medical care le va lua temperatura. Astfel, cei care au o temperatură peste 37.3, nu vor putea susține bacalaureatul astăzi, ci vor fi îndrumați către medicul de familie. 

Cei care trec proba termometrului ajung în clase unde trebuie să respecte o măsură de distanțare de cel puțin 2 metri față de colegi. 

De asemenea, elevii vor fi nevoiți să poarte masca de protecție încă de la intrarea în școală, până la terminarea examenului.

„Vor fi asigurate materiale și echipamente de protecție (covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini etc). Se realizează curățenia și dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de curs (pupitre, mese, scaune), clanța ușii, mânerul de la geamuri, pervazul ferestrei, prin ștergere cu apă și detergent, apoi cu substanțe biocide. În toate spațiile în care se vor desfășura activități cu elevii vor fi afișate mesaje de informare cu privire la normele igienico-sanitare și de prevenire a infectării cu SARS-Cov 2. Intrările/ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare către sălile de clasă și spre alte încăperi sunt stabilite de unitatea de învățământ, semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat”, spun cei de la MEN.

În Capitală vor susține probele examenului de Bacalaureat peste 17.000 de candidați.

„Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio. Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen”, adaugă reprezentanții MEN.

Marți, va avea loc proba la Limba și literatura maternă, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului și a specializării, este programată joi.

 

×
Subiecte în articol: Bacalaureat
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close