Antena 3 CNN Actualitate Începerea şcolii, un pericol pentru elevi. Şef INSP: "Focare vom avea, garantat". Cum se vor desfăşura cursurile

Începerea şcolii, un pericol pentru elevi. Şef INSP: "Focare vom avea, garantat". Cum se vor desfăşura cursurile

Reluarea școlii va duce la apariția unor focare de COVID-19, avertizează medicul Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile de la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Începerea şcolii, un pericol pentru elevi. Şef INSP: "Focare vom avea, garantat". Cum se vor desfăşura cursurile
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    05 Aug 2020   •   16:50

În plus, boala COVID-19 generată de Sars CoV-2 va circula la fel ca gripa, crede medicul Adriana Pistol, şefa Comisiei naționale pentru managementul COVID.

"Focare vom avea în școli, garantat. Punctual, închideri de o clasă, cum e și la gripă, se vor întâmpla, dar vor fi punctuale și de scurtă durată, vor fi de neevitat. Dacă suntem într-un scenariu foarte rău, toată lumea ar trebui să meargă online", a spus medicul Adrian Pistol, potrivit digi24.ro.

Dr. Pistol: Cu două săptămâni înainte de începerea şcolii, poți să vezi care e tendința

Întrebată dacă elevii vor putea să meargă la şcoală, în situaţia în care vom avea sub 1.000 de cazuri, medicul a răspuns: "E cam mult la 1.000, ar trebui să avem sub 1.000 ca să meargă la școală toți și permanent".

"Cu două săptămâni înainte poți să-ți dai seama care este tendința, care sunt județele cele mai afectate, localitățile cele mai afectate. Ministerul cu inspectoratele vor putea decide cum se deschide, pe localități. Toată lumea vrea să știe cum, numai că acest cum este așa de variabil. 

Situaţia ar putea diferi de la oraş la oraş

În 15 septembrie, școala poate începe într-un mod anume, pe baza prognozelor de la acel moment, după care în octombrie să se schimbe, să se întâmple ceva în altă parte și să facă on-line. Există mari șanse ca anul școlar să fie când așa, când așa", a subliniat directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din INSP.
 

×
Subiecte în articol: adriana pistol şcoală coronavirus
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close