Antena 3 CNN Actualitate Înlocuiți sarea cu acest aliment dacă doriți să scăpați de excesul de apă în organism!

Înlocuiți sarea cu acest aliment dacă doriți să scăpați de excesul de apă în organism!

Este vară și cald, așa că în această perioadă consumăm mai multe lichide. Acest lucru este bun pentru organism dar sunt și persoane care au probleme cu retenția de apă. Ce soluții există pentru acestea, aflăm de la nutriționistul Lygia Alexandrescu.

Înlocuiți sarea cu acest aliment dacă doriți să scăpați de excesul de apă în organism!
Sursa foto: Pixabay
de Laura Dinu    |    14 Iul 2020   •   13:26

E caniculă și multe persoane, în special femeile, suferă de retenție hidrică, manifestată prin umflarea mâinilor, feței și în special a picioarelor.

Prin prezentarea la medic, acesta este în măsură să analizeze cauzele edemului și să recomande o anumită doză de medicament diuretic (care favorizează eliminarea rapidă a fluidelor în exces).

Reduceți sau excludeți total sarea din alimentație

Este important de știut însă, că există și alimente care pot ajută la îmbunătățirea vitezei de eliminare a lichidelor reținute în exces de organism.

Primul ingredient alimentar care trebuie redus pana la excludere (până când dispar edemele) este sarea de bucătărie. Aceasta va fi înlocuită cu sare fără sodiu sau cu sare cu potasiu, disponibilă în farmacie.

Alimentele cu rol diuretic

Iată prezentate mai jos și câteva alimente care au rol diuretic și ajută la eliminarea retenției hidrice.

Sparanghelul este o legumă ce conține asparagina, un alcaloid care stimulează activitatea rinichilor și îmbunătățește procesele circulatorii la nivel renal. Tot sparanghelul mai conține și o serie de substanțe care ajută la eliminarea toxinelor din organism prin descompunerea acidului oxalic (care are tendința de a uni celulele grase).

Sfecla roșie este un aliment puternic diuretic și acționează favorabil asupra funcțiilor ficatului și rinichilor. Are un puternic efect detoxifiant. În plus sfecla conține fier care ajută la îmbunătățirea compoziției sângelui. Clorul conținut în sfeclă ajută la eliminarea depozitelor de grăsime prin mobilizarea funcțiilor sistemului limfatic.

Varza este o legumă cu acțiune diuretică, bogată în iod și sulf ceea ce ajută la curățarea mucoaselor intestinale, de aceea este indicată persoanelor cu depuneri de grăsimi abdominale.

Morcovul este o legumă cu acțiune detoxifiantă datorită conținutului mare de beta-caroten (o forma de vitamina A).

Țelina are un conținut ridicat în calciu aflat într-o formă biodisponibilă, pură și care poate accelera funcțiile sistemului endocrin, conducând inclusiv la reglarea echilibrului hidric. 

Castravetele are un conținut mare de sulf si siliciu, minerale care stimulează funcția renală, ajută la îndepărtarea acidului uric și stimulează procesele de ardere a grăsimilor.

Usturoiul și ceapa proaspete, un real ajutor 

Usturoiul si ceapa proaspete (nu uscate!) sunt alimente cu efect diuretic si care sunt listate întotdeauna printre alimentele care ard grăsimi.

Uleiurile conținute în usturoi au efect detoxifiant, favorizând un peristaltism (contracție) accentuat. Ceapa, ca și usturoiul, conține minerale si uleiuri organice care stimulează metabolismul și echilibrează balanța hidrică.

×
Subiecte în articol: retentie apa Lygia Alexandrescu
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close