Antena 3 CNN Actualitate Inspectoratul pentru Situații de Urgență, la patru ani de la tragedia din Colectiv: „În lupta cu secundele, salvatorii au dat totul!”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență, la patru ani de la tragedia din Colectiv: „În lupta cu secundele, salvatorii au dat totul!”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență, la patru ani de la tragedia din Colectiv: „În lupta cu secundele, salvatorii au dat totul!”
Sursa foto: Foto: IGSU/ Facebook
de S.T.    |    30 Oct 2019   •   14:54

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a postat pe Facebook un mesaj despre tragedia din clubul Colectiv.

„30 octombrie 2015 - Momentul care ne-a marcat pe fiecare dintre noi, cetățeni și salvatori, deopotrivă.

Momentul în care zeci de tineri și-au pierdut viața în incendiul de la clubul Colectiv, deși efortul echipajelor operative care au intervenit în acea noapte a existat.

Pentru pompierii militari, fiecare misiune contează, iar când e soldată cu pierderi de vieți omenești lasă urme adânci și ridică mereu întrebarea dacă ceva a lipsit, dacă puteau face mai mult și mai bine pentru câștigarea luptei cu viața.

Citiți și: Departamentul pentru Situații de Urgență, la patru ani de la Colectiv: Strigătele disperate ale unor copii răsună și azi pentru ei, colegii noștri

Sute de pompieri, zeci de medici, asistenți și forțe ale altor structuri au acționat atunci pentru gestionarea rapidă a situației care parcă nu se mai termina.
În lupta cu secundele, salvatorii au dat totul!

Imaginea momentului nu dispare, nici după patru ani și, inevitabil, ea revine ori de câte ori colegii noștri pleacă în misiuni ce se pot transforma în adevărate tragedii pentru cei implicați.

Sentimentele trăite atunci și durerea simțită de membrii echipelor de intervenție aveau să fie zilnic lucrate cu personal specializat. Numai așa lupta pentru salvarea altor vieți putea să continue... multe lacrimi, perseverență și forță interioară.

Din respect pentru cei care îi prețuiesc și le apreciază munca în slujba semenilor, au datoria să meargă înainte, spre alte și alte misiuni... cu aceeași putere, pentru ca altul să trăiască.

Gândurile de ieri, de astăzi și din fiecare zi se duc spre cei aflați în suferință și familiile care și-au pierdut oameni dragi.

Dumnezeu să-i odihnească, în tihnă, pe cei care nu mai sunt printre noi!”, transmite Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Citiți și:

Patru ani de la tragedia din clubul Colectiv, dar niciun vinovat. În ce stadiu este ancheta

×
Subiecte în articol: tragedie colectiv club salvatori club
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close