Antena 3 CNN Actualitate Interviu cu ambasadorul Israelului, despre ritmul alert de vaccinare: ''Sistemul de sănătate e digitalizat''

Interviu cu ambasadorul Israelului, despre ritmul alert de vaccinare: ''Sistemul de sănătate e digitalizat''

David Saranga, ambasadorul statului Israel în România, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre ritmul accelerat de vaccinare. Israel este singura ţară în care campania de vaccinare a redus rata de transmitere a virusului.

Interviu cu ambasadorul Israelului, despre ritmul alert de vaccinare: ''Sistemul de sănătate e digitalizat''
de Iulia Gorgorin    |    04 Feb 2021   •   18:30

Ambasadorul lsraelului în România.a explicat cum a reușit Israelul să se situeze pe primul loc la procentajul de vaccinări anti-COVID. 

David Saranga a explicat că nu au fost raportate probleme grave în urma imunizării, ci doar efecte secundare uşoare, toată populaţia din Israel fiind vaccinată cu serul de la Pfizer. Singurele persoane care au avut reacţii mai neobişnuite au fost cele care au suferit înainte de alergii.

De asemenea, ambasadorul a precizat că Israelul a primit până acum şi 200.000 de doze de la Moderna, dar încă nu au fost folosite.

David Saranga: ''Tot sistemul de sănătate din Israel este digitalizat''

''Până astăzi, Israelul a făcut 3,4 milioane de vaccinări. Din ce vedem noi, funcționează. Motivul principal este faptul că Israelul a făcut o înțelegere. Am semnat un contract cu Pfizer în care Phizerul o să trimită o cantitate mare de doze pentru Israel, dar Israelul va împărtăși toate datele oamenilor care vor fi vacccinați cu Pfizer. Vorbim de statistici. Faptul că sistemul este așa de bun, asta nu ajută doar Pfizerul, dar și lumea, să știe ce e bine și ce nu e bine.

Cum am reușit Israel să vaccineze atât de mulţi oameni

''Două motive principale. În primul rând, tot sistemul de sănătate din Israel este digitalizat, așa că Guvernul, sau Casa de Asigurări, fiindcă în Israel sunt patru Case de Asigurări. Avem date despre orice persoană și poate să fie în legătură cu Casa de Asigurări. Orice cetățean din Israel este asigurat într-o Casă de Asigurare care este non-profit, o casă de asigurări pentru Sănătate și este obligatoriu prin lege. Așa că sistemul de sănătate în Israel e foarte dezvoltat. E obligatoriu prin lege ca fiecare cetăţean să fie asigurat. Orice persoană poate să decidă daca vrea sau nu să fie vaccinată'', a explicat David Saranga, în exclusivitate la Antena 3.

Interviul complet oferit de David Saranga la Antena 3 îl puteţi urmări în clipul de mai sus.

 

×
Subiecte în articol: David Saranga vaccin interviu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close