Antena 3 Actualitate Ionel Dancă, noi explicații despre plata dobânzilor acumulate în perioada amânării ratelor

Ionel Dancă, noi explicații despre plata dobânzilor acumulate în perioada amânării ratelor

27 Mar 2020   •   23:47
Ionel Dancă, noi explicații despre plata dobânzilor acumulate în perioada amânării ratelor

Șeful cancelariei premierului, Ionel Dancă, a explicat, vineri, la Antena 3, ce se va întâmpla cu dobânzile acumulate la creditele pentru care românii solicită amânare.

"Ce înseamnă că statul că statul garantează dobânzile care se acumulează în această perioadă: dacă o persoană fizică sau o persoană juridică solicită în această perioadă să amâne plata ratelor pentru o perioadă de până a 9 luni, în cazul în care persoana respectivă nu mai este capabilă să plătească acele dobânzi, sunt plătite de stat. Este vorba de cele acumulate în perioadă de amânare", a spus Ionel Dancă.

"În momentul în care se finalizează perioada de amânare dobânda care a curs se pune la stocul creditului. Dobânda care se acumulează la stocul creditului se eșalonează pe perioada derulării creditului până la finalizarea achitării acestui credit și într-un fel și altul același lucru se întâmplă. Beneficiul pe care îl ai este că poți să plătești dobânda până la finalizarea perioadei de creditare", a adăugat Ionel Dancă.

Acesta a precizat că statul garantează aceste dobânzi pentru o perioadă de 5 ani.

"Atenție, garantează nivelul dobânzilor acumulate pe acestă perioadă. Să spunem că la un credit de 100 de lei se adaugă o dobândă de 10%, care înseamnă 10 lei, pe o periodă de 9 luni. Înseamnă aproximativ 7-8 lei anualizat. În acest moment, acei 7-8 lei, dacă clientul nu este capabil să-i plătească la finalul perioadei de amânare, statul îi garantează băncii că îi plătește el", a conchis Dancă, într-o intervenție telefonică la Exces de putere.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close