Antena 3 CNN Actualitate Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului și Sportului: ''Competiţiile sportive se pot desfăşura. A fost anulat doar maratonul!''

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului și Sportului: ''Competiţiile sportive se pot desfăşura. A fost anulat doar maratonul!''

Maratonul Bucureştiului a fost anulat din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus. Deşi rata de infectare în Capitală se apropie de 3%, ministrul Ionuţ Stroe a anunţat în exclusivitate la Antena 3, că ''sportul este unul dintre cele mai strict reglementate domenii de activitate pe timp de pandemie'', iar competiţiile sportive nu vor fi restricţionate.

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului și Sportului: ''Competiţiile sportive se pot desfăşura. A fost anulat doar maratonul!''
Sursa foto: Ionut Stroe/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    11 Oct 2020   •   11:40

Unul dintre cele mai importante evenimente sportive a fost anulat în urmă cu o zi. Este vorba despre Maratonul Bucureştiului care trebuia să aibă loc astăzi.

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a anunţat în exclusivitate la Antena 3, că nu vor exista restricţii în ceea ce priveşte competiţiile sportive.

''Competiţiie sportive rămân în continuare deschise, pentru că există condiții descrise de lege. Există niște reguli stricte și foarte clar definite, iar până la noi opinii sau noi solicitări din partea medicilor epidemiologi, ele funcționează și se vor desfășura după aceste reguli.

Sportul este unul dintre cele mai strict reglementate domenii de activitate pe timp de pandemie.

Noi am emis norme pentru a da posibilitatea sportivilor să se antreneze și să participe la competiții. Am fost foarte precaut și din punctul acesta de vedere avem un avantaj. Avem testări regulate, avem competiții care se desfășoară în condiții stricte, avem reguli clare privind accesul pe stadioane și baze sportive.

Din punctul meu de vedere, în acest moment, competițiile se pot desfășura câtă vreme nu există decizii punctuale sau solicitări oficiale ale acestor Comitete pentru Situații de Urgență locale'', a spus ministrul Ionuţ Stroe la Antena 3.

×
Subiecte în articol: maraton ionut stroe
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close